De ce fumatorii ar trebui sa prefere porumbul fiert

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru porumb fiert

Beta-carotenul continut de porumb creste rezervele de hemoglobina, o proteina care transporta oxigenul la celule si ajuta la prevenirea oboselii. Potrivit specialistilor in nutritie, porumbul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica, deoarece acesta reduce riscul aparitiei bolilor cardiace, datorita continutului bogat de vitamina E - antioxidant care protejeaza inima, scrie Gandul. In plus, aceasta cereala contine din belsug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni aparitia cancerului la plamani. Aceasta substanta se mai gaseste in legume si fructe de culoare portocalie, precum papaya, portocale, dovleac sau piersici.

Dincolo de gustul bun, medicii recomanda consumul de porumb fiert ca pe un adevarat medicament natural de sezon care ajuta in lupta impotriva cancerului, tine bolile de inima la distanta, protejeaza vederea si sistemul osos si ajuta la memorie. Porumbul fiert este considerat un adevarat medicament de sezon. Pe langa faptul ca este foarte gustos, porumbul dulce are efecte uimitoare asupra sanatatii organismului. Contine vitamine importante pentru buna functionare a organismului, este un excelent antioxidant si nu ingrasa. 

Spre deosebire de alte legume care, in urma fierberii isi pierd proprietatile, porumbul si le pastreaza chiar si dupa fierbere. „Vitaminele si aminoacizii din porumb se pastreaza si dupa fierbere. Contine vitamina A care ajuta la imunitate si vedere. Contine vitamina E care ajuta la buna functionare a inimii. Contine foarte multi nutrienti”. Important pentru sanatate este si acidul folic din compozitie, confirma medicul de familie Radu Bulumac.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce fumatorii ar trebui sa prefere porumbul fiert