De ce floarea pasiunii este o planta medicinala speciala

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, June 20, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Floarea pasiunii a fost desemnata plata medicinala a anului 2011 de catre o echipa de cercetatori din domeniul evolutiei istorice a plantelor medicinale de la Universitatea din Wurtburg, Germania. Oamenii de stiinta au tinut o prezentare in care au prezentat o serie de beneficii pe care planta le are asupra sanatatii, rezultate aparute in urma unor ani de studii. Un studiu realizat pe un esantion de 60 de persoane din care jumatate au urmat un tratament cu floarea pasiunii, iar cealalata jumatate au avut un tratament placebo a demonstrat ca cei care au luat extract de floarea pasiunii au prezentat un nivel mai scazut in ceea ce priveste anxietatea. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca administrarea florii pasiunii pe cale orala are puterea de a reduce starea de neliniste, fara a induce efecte secundare.

Printr-un studiu realizat in anul 2001 s-a demonstrat ca un tratament pe baza de floarea pasiunii administrat timp de 14 zile persoanelor  care sunt dependente de narcotice este la fel de eficient ca tratamentul medicamentos care se adminstreaza de obicei ina astfel de cazuri. Tratamentul s-a facut pe o serie de subiecti care au fost testati in paralel: unii cu floarea pasiunii, iar ceilalalti cu tratamentul medicamentos care se administreaza in astfel de cazuri. Alte beneficii ale tratamentului cu floarea pasiunii: Relaxeaza musculatura; Imbunatatestea circulatia sanguina; Scade tensiunea arteriala; Amelioreaza durerile (de cap, de spate, de dinti etc); Distruge bacteriile si ciupercile; Ajuta in tratamentul bolii Parkinson.

Desi floarea pasiunii este o planta medicinala cu actiune excelenta asupra sanatatii, consumul excesiv vine uneori insotit de anumite efecte secundare, printre care: Cresterea ritmului cardiac; Greata; Varsaturi; Somnolenta;
Alterarea functiei de memorare.
 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce floarea pasiunii este o planta medicinala speciala