De ce femeile din Japonia nu se ingrasa si traiesc mai mult

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru femei din japonia

Naomi Moriyama, nascuta in Japonia, il dezvaluie in cartea sa, intitulata "Femeile japoneze nu imbatranesc si nu se ingrasa - Secretele din bucataria bunicii mele din Tokio".

In opinia sa, totul tine de dieta traditionala japoneza, care sta la baza alimentatiei obisnuite in aceasta tara si care nu favorizeaza acumularea in greutate, dimpotriva. In bucataria nipona, fructele, fructele de mare, pestele, soia, orezul, legumele si ceaiul verde sunt nelipsite de pe masa, relateaza site-ul Pinoy Health & Remedies.

Aceste ingrediente au proprietati anti-imbatranire care ii ajuta pe japonezi sa aiba o dieta sanatoasa, cu efect vizibil asupra corpului si chipului lor - aproape toti arata mai tineri si sunt mai plini de energie fara sa ia vitamine si suplimente alimentare.

Femeile japoneze arata mai tinere decat cele din alte tari pentru ca nu consuma carne rosie si alte alimente nesanatoase, precum produsele fast-food, pline de grasimi, sare si zahar.

Meniurile traditionale japoneze includ peste preparat la gratar, un bol de orez, legume fierte, supa, ceai verde si fructe. Acest stil alimentar este urmat fara abatere de-a lungul intregului an. Nu-i de mirare asadar, ca Japonia detine pozitia de lider mondial la consumul de peste, cu un nivel de 10% din total. 

Moriyama povesteste in cartea sa ca in copilarie parintii o invatau sa mestece pe indelete la fiecare inghititura, pentru a folosi fiecare nutrient din alimente. Pentru niponi este important sa se bucure pe deplin de fiecare masa, astfel ca farfuria nu trebuie umpluta in exces, iar fiecare fel de mancare e servit separat.

In plus, mesele respecta un program cu ore fixe, fara abateri, intr-o atmosfera relaxata, conform culturii japoneze, care pretuieste echilibrul.  

Prin urmare, daca doresti sa-ti schimbi stilul de viata si sa adopti unul sanatos, atunci modelul japonez este cel mai indicat. Nu-i niciun miracol la mijloc, totul este foarte simplu, iar rezultatele se vad in timp. Trebuie sa intelegi mai intai principiile de baza ale acestei culturi si sa le transpui in viata ta, apoi sa adopti dieta japoneza. 

Daca incepi sa traiesti ca japonezii, te vei bucura de o sanatate de fier si vei arata la fel de bine ca Naomi Moriyama, scrie site-ul citat.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce femeile din japonia nu se ingrasa si traiesc mai mult