De ce femeile au nevoie de mai multa odihna decat barbatii

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 11, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru De ce femeile au nevoie de mai multa odihna decat barbatii

Cercetatorii de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie au descoperit ca, cu cat femeile isi folosesc mai mult creierul pe timpul zilei, cu atat mai mult trebuie sa se odihneasca in timpul somnului, deoarece creierul lor e mai complex decat al barbatilor si necesita mai multe ore de somn.

Sa stabilesti un program in minte in timp ce gatesti, sa raspunzi la telefon si sa asezi masa in acelasi timp, realizarea activitatilor multiple este chiar un talent ascuns al femeilor care, de cele mai multe ori, duce la stres si epuizare, scrie one.ro.

Rezultatele acestui studiu explica numarul de ore de somn pe care o femeie trebuie sa-l atinga pentru a ramane sanatoasa, sa radieze si sa fie productiva.

Cercetatorii de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie au descoperit ca, cu cat femeile isi folosesc mai mult creierul pe timpul zilei, cu atat mai mult trebuie sa se odihneasca in timpul somnului.

Totodata, rezultatele au aratat ca, cu cat reprezentantele sexului feminin realizeaza mai multe activitati in acelasi timp, cu atat creierul lor lucreaza intr-un mod mult mai complex. Asa ca, acestea necesita mai multa odihna.

„Creierul femeilor este mult mai complex decat cel al barbatilor si tocmai de aceea au nevoie de mai mult somn”, a spus profesorul Jim Horne, autorul studiului.

in medie, un adult are nevoie de 6-8 ore de somn pentru a se recupera in urma activitatilor realizate de-a lungul zilei. Femeile au nevoie de inca 20 de minute de somn spre deosebire de barbati. De asemenea, s-a descoperit faptul ca, femeile care se odihnesc prea putin, sunt predispuse la anumite probleme de sanatate precum probleme cardiovasculare sau de diabet, depresie, stres si anxietate.

In concluzie, 20 de minute de somn peste numarul normal de ore dormite, poate fi un factor ideal pentru o femeie.

sursa: one.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce femeile au nevoie de mai multa odihna decat barbatii