De ce femeile au mainile mai reci

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Te-ai intrebat vreodata de ce femeile tind sa aiba mainile mai reci decat ale partenerilor lor, chiar si cand temperaturile de afara nu sunt scazute? Raspunsul i-a surprins chiar si pe cercetatorii de la Universitatea Cambridge, care au realizat un studiu pentru a stabili de ce mainile femeilor si copiilor sunt de cele mai multe ori mai reci decat ale barbatilor.

Participantii la studiu au fost rugati sa-si introduca mainile timp de trei minute in gheata. Apoi, cu ajutorul unei camere de termoviziune s-a urmarit in cat timp mainile se incalzesc. Rezultatul a fost unul surprinzator: masa musculara este cea care face ca mainile barbatilor sa fie mai calde decat ale femeilor si copiilor. Pana acum se credea ca nivelul de grasime este cel care face ca mainile sa fie mai calde.

“E crucial sa stim care sunt efectele compozitiei corporale asupra temperaturii mainilor.  De exemplu, femeile si copiii sunt mai putin susceptibili sa aiba o masa musculara mare, in consecinta, echipamentul pentru iarna, cum ar fi manusile, ar trebui realizat tinand cont de aceste aspecte”, a declarat Stephanie Payne, coordonatoarea studiului.

„Am crezut mereu ca grasimea este cel mai important factor in termoreglare, dar, de fapt, musculatura joaca rolul vital. Corpul este acest sistem uimitor, dinamic, care utilizeaza muschii pentru a genera caldura si pentru a mentine restul corpului cald, inclusiv mainile”, a mai spus aceasta, potrivit dailymail.co.uk.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce femeile au mainile mai reci