De ce este varza buna si rea pentru stomac?

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru varza

Daca organismul tau are un deficit de acid gastric, poti suferi din cauza arsurilor la stomac sau refluxului de acid. Varza te poate ajuta sa reduci disconfortul de la nivelul stomacului pentru ca stimuleaza puternic producerea de acid in stomac. Consumul de suc de varza sau zeama fermentata de varza inainte de masa imbunatateste digestia.

Daca ai dureri de stomac sau suferi de ulcer gastric, ar trebui sa introduci varza in alimentatia ta. Conform unui raport publicat pe website-ul Bibliotecii Nationale a Institutelor de Sanatate din Statele Unite, timpul mediu de vindecare pentru persoanele care sufera de ulcer gastric si beau zeama de varza este mai mic decat in cazul persoanelor care sufera de aceasta afectiune si nu consuma zeama de varza.

Varza face parte din familia legumelor crucifere, impreuna cu varza kale, broccoli si conopida. Legumele crucifere contin rafinoza, care este un zahar ce se digera doar in intestinul gros, unde bacteriile care produc metan il fac sa fermenteze. Acest proces produce gaze care, la randul lor, provoaca balonare.

In prima faza, incearca doar sa consumi o cantitate moderata de varza si analizeaza cum raspunde organismul tau. Daca problema balonarii este cu adevarat serioasa in cazul stomacului tau, poti alege sa incluzi in dieta ta alte alimente care au aceleasi beneficii, dar nu si efectele negative ale acestei legume.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce este varza buna si rea pentru stomac?