De ce este special ghimbirul

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, June 19, 2018 Under: Stiri din Sanatate
 
Radacina de ghimbir contine potasiu, zinc, calciu, magneziu, vitaminele B6, C si D si uleiuri esentiale. Acesta contine si gingerol, cineol, elemen, bisabolen, curcumen, phelladrene, substante care scot din organism toate toxinele si inlatura oboseala. Ghimbirul este de ajutor in foarte multe afectiuni si se poate folosi in foarte multe forme. El poate fi gasit crud sau pulbere. Poate fi folosit foarte usor in ceaiuri daca nu preparam caiul chiar si numai din ghimbir. Ceaiul de ghimbir este adesea recomandat pentru efectele sale benefice. Este antifungic (multe din remediile naturiste impotriva ciupercii piciorului sau a furunculilor contin ghimbir pisat sau comprese cu ceai de ghimbir), antibacterian (curata stomacul de agentii patogeni externi) si antifebril (reduce febra, mai ales in randul adultilor).

Ghimbirul este cunoscut mai ales pentru faptul ca ajuta organismul sa isi revina dupa o zi obosita si o masa copioasa, luata pe fuga. Combate disconfortul digestiv imbunatatind absorbtia de substante benefice din alimente si previne supraalimentatia, lucru extraordinar daca vreti sa tineti o cura de slabire. Sistemul imunitar devine mai puternic datorita cantitatii mari de antioxidanti. Ceaiul de ghimbir consumat zilnic reduce riscul de accident vascular cerebral. Substantele active din radacina de ghimbir nu lasa grasimile sa se puna pe artere. De asemenea, planta reduce colesterolul rau din sange si ajuta la prevenirea bolilor sangelui.

O alta boala pe care ceaiul de ghimbir o tine departe este artrita reumatoida. Substantele din ghimbir tin in frau enzimele COX-1 si COX-2, responsabile de inflamarea organelor. Ceaiul de ghimbir este bun si pentru femeile aflate la menstruatie deoarece amelioreaza crampele abdominale.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce este special ghimbirul