De ce este somnul cea mai importanta parte a vietii?

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 11, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru somnul

Desi somnul este absolut necesar, multi oameni nu ii acorda atat de multa importanta precum ar trebui. Exista numeroase motive dovedite din punct de vedere stiintific care indica faptul ca somnul este cea mai importanta parte a vietii tale si ca ignorarea acestei nevoi poate duce la aparitia unor consecinte grave.

Motivele pentru care somnul e cea mai importanta parte a vietii tale

1. Somnul ajuta la prevenirea diabetului zaharat si bolilor cardiace

Toata lumea are cate o insomnie din cand in cand, insa daca suferi cronic din cauza lipsei de somn, exista un risc ridicat de a dezvolta boli de inima sau diabet de tip 2. Avand in vedere acest lucru, persoanele care sufera de insomnie, de apnee in somn sau de o alta complicatie care ingreuneaza somnul ar trebui sa discute cu un specialist. Exercitiile fizice regulate te vor ajuta sa dormi mai bine.

2. Somnul te face sa te simti bine

Cu totii stim sentimentul acela pe care il avem dupa ce ne trezim dupa un somn odihnitor. Mintea se simte mai relaxata, corpul are mai putine dureri si suntem pregatiti din punct de vedere fizic si emotional pentru restul zilei. Din pacate, aceasta scena fericita este dificil de atins pentru unii oameni. Daca iti este greu sa adormi sau chiar si sa dormi, este intelept sa urmezi cateva metode dovedite stiintific pentru remedierea problemei. De exemplu, racirea fetei, scaderea temperaturii in dormitor.

De asemenea, se pare ca cei care se uita la tavan in loc sa-si inchida ochii adorm mai repede.

3. Somnul te ajuta sa-ti mentii silueta

Ai observat vreodata ca simti o ameteala atunci cand nu ai dormit suficient? Cercetatorii de la Colegiul Hendrix au studiat acest fenomen impreuna cu studentii. Acestia au demonstrat ca lipsa de somn duce la un consum zilnic crescut de aproximativ 300 de calorii. Acest lucru se intampla deoarece creierul are nevoie de somn pentru a da cele mai bune rezultate. Atunci cand nu dormi suficient, creierul consuma glucoza, carbohidrati si alti carburanti umani mai repede decat de obicei, in incercarea de a te mentine pe deplin functional. Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, opt ore de somn pe noapte ar trebui sa faca parte din rutina ta.

4. Somnul stimuleza productivitatea

Somnul serveste si altei functii vitale din corpul nostru. De fapt, daca dormi pentru cel putin 26 de minute intre orele 1 si 4, vei avea parte de o crestere a productivitatii de pana la 34%.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce este somnul cea mai importanta parte a vietii?