De ce este sanatos otetul de mere?

Posted by Alin Marinescu on Friday, February 10, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru otet de mere

Se pare otetul nu este bun doar ca dressing pentru salate, ci si pentru sanatate. In diferite combinatii acesta te poate ajuta sa tratezi unele probleme medicale, asa ca iata 5 beneficii surprinzatoare ale otetului de mere. Atentie insa, nu trebuie consumat niciodata simplu, ci doar in anumite amestecuri, de exemplu o lingurita intr-un pahar mare de apa.

1. Ar putea sa reduca tensiunea arteriala

Datorita proceselor prin care trece pentru a fi produs, otetul de mere ar putea fi de ajutor daca ai probleme cu tensiunea arteriala. Consumat pe o perioada mai lunga (nu uita, nu simplu, ci amestecat cu apa), scade tensiunea arteriala, asadar daca ai aceasta problema ar trebui sa il incluzi in alimentatia ta.

2. Scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare

Potrivit mai multor studii, oamenii care consuma otet de mere in salate sunt mai putin predispusi la boli cardiovasculare. Explicatia ar fi ca acesta contine un acid alpha-linolenic care ajuta la mentinerea sanatatii inimii. Nu uita sa folosesti la salata acest dressing si sa uiti de sosurile pline de ingrediente daunatoare.

3. Te poate ajuta sa slabesti

Consumul de otet de mere te poate ajuta sa slabesti, insa trebuie sa stii ca nu vei scapa de un numar mare de kilograme fara o alimentatie potrivita si sport. Daca totusi iti doresti sa scapi mai repede de cel putin un kilogram, bea in fiecare zi un pahar mare de apa cu doua linguri de otet. Vei observa diferenta dupa 12 saptamani.

4. Poate reduce nivelul glicemiei

Pentru persoanele cu diabet de tip 2, otetul de mere poate ajuta la reducerea nivelului glicemiei, asadar este perfect pentru persoanele care au o sensibilitate la insulina. Consuma inainte de fiecare masa otet de mere si vei reusi sa tii in frau nivelul zaharului din sange.

5. Te poate ajuta daca ai probleme cu sistemul digestiv

Daca ai probleme cu stomacul, tipul potrivit de otet te poate ajuta. Alege un produs cat mai natural, adica cat mai putin procesat. Ar trebui sa para tulbure si sa aiba particule plutitoare. Nu-ti face griji, acestea sunt pline de proteine, enzime si bacterii bune. Contine si probiotice, asadar iti va ajuta sistemul digestiv sa functioneze cat mai bine.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce este sanatos otetul de mere?