De ce este necesar sa faci miscare si in sezonul rece

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 6, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru miscare si in sezonul rece

Nu mai incape niciun fel de indoiala ca miscarea te mentine sanatos. Vezi de ce este benefica mai ales in timpul iernii! Cu cat este mai activa viata ta cu atat te vei bucura mai mult de o stare de sanatate si de bine. Activitatea fizica pe langa faptul ca ajuta la o mai buna oxigenare a organismului, asigura o mai buna circulatie sangvina, iar potrivit unui studiu suedez publicat in British Journal of Sports Medicine, sportul are o legatura directa cu longevitatea. Pe langa faptul ca mareste speranta de viata, activeaza si metabolismul. Practic activitatea fizica efectuata regulat este unul dintre cei mai buni stimulenti metabolici, care in acelasi timp contribuie la cresterea masei musculare.

Sportul este cel mai bun remediu pentru a imbunatati functiile plamanilor, inimii, rinichilor, sistemului nervos mai ales ca faciliteaza eliminarea din corp a toxinelor si a deseurilor metabolice. Practic a face miscare ar trebui sa fie echivalent cu prevenirea imbatranirii premature a organismului tau, in primul rand contribuie la reducerea nivelului de colesterol rau si a trigliceridelor, prin urmare sanatatea vaselor sangvine  permite o circulatie mult mai buna catre organe, ceea ce inseamna  prevenirea formarii placilor de grasime pe peretii diferitelor organe si a arterelor.

Cu cat vei face sport mai des cu atat mai vigurosi vor fi plamanii tai iar nivelul de oxigenare si energie a intregului organism va fi mult mai bun. In plus iti va fi mult mai utor sa iti tii greutatea sub control, mai ales ca sportul influenteaza mult raportul grasime- muschi in favoarea obtinerii de tesut muscular. Astfel ca masa musculara te va ajuta sa arzi grasimi inclusiv atunci cand esti in stare de repaos si in acelasi timp va contribui la cresterea ratei metabolice bazale. Odata cu imbatranirea peretii inimii devin mai grosi, in timp ce cavitatile inimii devin mai mici. Astfel ca, aceasta “inima mica si groasa” contribuie substantial la aparitia riscul de insuficienta cardiaca, adica muschiul inimii nu poate pompa suficient sange pentru a satisface cerintele normale ale organismului.

Specialistii care au studiat acest fenomen, au observat cum dupa inceperea unui program de activitati fizice facute in mod constant, imbunatatirile s-au observat atat la nivel fizic cat si mintal. Mai ales femeile care au un stil de viata activ reusesc astfel sa isi pastreze densitatea osoasa inalta, chiar daca acestea sunt cel mai expuse la a dezvolta osteoporoza. Practic sportul le ajuta sa dobandeasca un tonus muscular bun si totodata sa mineralizeze oasele, sa intareasca articulatiile cat si tendoanele.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce este necesar sa faci miscare si in sezonul rece