De ce este foarte grav sa te urci la volan fara sa bei apa

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 24, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Apa este foarte importanta pentru organism si este implicata in procesele chimice care se petrec in organism, inclusiv la nivelul creierului. Din acest motiv, inainte de a te urca la volan, asigură-te că te-ai hidratat corespunzător, pentru a elimina orice risc. Specialisti in medicina u descoperit ca lipsa hidratarii suficiente inainte de a incepe sa conduci un autovehicul este la fel de periculoasă precum intoxicaţia cu alcool atunci când individul se urcă la volan.

În cadrul unui studiu desfasurat in Marea Britanie s-a constatat că persoanele nehidratate corespunzător au făcut exact aceleaşi greşeli pe care le-au făcut şi cei care au consumat băuturi alcoolice. Asta pentru că deshidratarea reduce activitatea creierului şi favorizează pierderea concentrării, exact ca şi alcoolul.

Coordonatorul echipei de cercetare, Ron Maughan, susţine că, în mod cert e mai periculos să conduci sub influenţa alcoolului decât deshidratat, însă scopul acestui studiu este de a trage un semnal de alarmă şi de a aduce în centrul atenţiei şi alţi factori care îţi pot influenţa performanţa la volan. 

Mai mult de jumătate din sângele din organism este plasmă, partea lichidă a acestuia. Plasma este alcătuită din apă, proteine şi sare. Fără suficientă apă în plasmă, sângele tău va deveni mai concentrat şi va fi mult mai dificil să curgă prin corp spre organele care au nevoie de el şi astfel se va mări tensiunea arterială.

La fel ca sistemul renal, sistemul digestiv necesită multă apă pentru a funcţiona fără probleme. Apa permite hranei să se deplaseze prin intestine, şi îţi păstrează, de asemenea, intestinele sănătoase şi eficiente. Constipaţia ar putea fi un semn că nu există suficient lichid pentru a transporta deşeuri prin şi din organism.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce este foarte grav sa te urci la volan fara sa bei apa