De ce este bine sa pui scortisoara in cafea

Posted by Alin Marinescu on Thursday, June 21, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Sunt persoane care nu suporta aroma puternica a cafelei. Multe persoane au probleme digestive dupa ce beau cafea la prima ora a diminetii. Cafeaua energizeaza organismul si are efecte pozitive asupra tranzitului intestinal, insa exista situatii cand cofeina devine inamicul numarul 1 al stomacului. Cafeaua tare poate provoca iritabilitate, disconfort si probleme la stomac pentru cei cu imunitatea foarte scazuta. Pentru a putea consuma cafeaua fara astfel de probleme, un strop de condiment nu ii strica.

O jumatate de lingurita de scortisoara introdusa in cafea face aceasta licoare energizanta mai usoara pentru stomac si elimina celelalte efecte negative. Multe persoane au dureri de cap si isi simt pulsul marit dupa ce consuma cafea pe stomacul gol. Cercetari recente realizate de universitati faimoase arata ca doua cesti de cafea pe zi pot provoca reactii nedorite pentru anumite persoane. Antioxidantii din cafea pot avea efecte nedorite asupra organismului, mai ales daca bautura este consumata pe stomacul gol. Tocmai de aceea francezii consuma biscuiti sau croissante la cafeaua de dimineata, pentru a usura asimilarea cofeinei de catre organism.

Putina lume stie ca anumite tipuri de cafea, precum cea neagra, poate duce la o serie de afectiuni. La consumul unei singure cesti de cafea neagra, in tractul digestiv se produce acidul hidrocloric. Acest acid provoaca arsuri la nivelul stomacului, fapt pentru care cafeaua neagra nu este recomandata persoanelor cu gastrita. Totodata, nu e recomandat sa consumi alimente prajite sau pline de grasime dupa ce ai baut cafea neagra. Acizii pot intampina dificultati in descompunerea proteinelor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce este bine sa pui scortisoara in cafea