De ce este bine sa consumi supa de pui cand ai gripa sau raceala?

Posted by admin. on Saturday, January 3, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Supa de pui, in afara faptului ca contine zinc si fier, este eficienta impotriva racelilor si a gripei. Ingredientele din supa de pui au un efect de incalzire si proprietati anti-inflamatorii care asigura ca inflamarea membranelor mucoase scade.

Supa de pui este un remediu popular pentru raceala sau gripa. Aceasta incalzeste organismul din interior si este folosita pentru tratarea de raceli sau gripa, deoarece aportul de lichide mentine membranele mucoase umede.

Oamenii de stiinta au descoperit, de asemenea, ca supa de pui proaspata, datorita ingredientelor sale sanatoase, cum ar fi zincul si fierul, are un efect de vindecare asupra racelilor si a gripei. Supa de pui are proprietati anti-inflamatorii, care poate reduce umflarea si inrosirea mucoaselor.

Cercetatorii de la Centrul Medical al Universitatii din Nebraska (SUA) au aratat ca supa de pui impiedica circulatia unor celule ale sistemului imunitar numite neutrofile si ajuta la eliberarea enzimelor care distrug nu numai virusii si bacteriile, dar, de asemenea, promoveaza eliberarea de mucus si ataca celulele care provoaca inflamarea tesutului.

Cum preveniti raceala si gripa?

Beti ceaiuri calde: este cunoscut faptul ca in sezonul rece este recomandat sa beti cat mai multe lichide. De preferat ar fi sa beti ceaiuri calde la care sa adaugati si o felie de lamaie, pentru a lupta impotriva virusilor. De asemenea ceaiurile si lamaia sunt de mare ajutor pentru intarirea sistemului imunitar.

Mancati usturoi: pisati bine un catel de usturoi si se pune intr-un pahar de vin. Se bea acest amestec intr-o singura inghititura. Substantele antibacteriene active din usturoi ajuta la prevenirea racelii si a gripei.

Cresterea aportului de vitamine C si D: vitamina D stimuleaza producerea de anticorpi, in timp ce vitamina C protejeaza impotriva pneumoniei, o complicatie periculoasa provocata de raceala.

sursa: bewoman.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: raceala si gripa  remedii raceala  supa de pui raceala