De ce este bine sa consumi ceai de brusture?

Posted by Alin Marinescu on Sunday, March 27, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai de brusture

Pentru prepararea ceaiului de brusture se foloseste radacina acestei plante, care se fierbe cateva minute si apoi se lasa in apa fierbinte, pentru a-si elibera substantele vindecatoare. Exista multe boli care pot fi vindecate sau ameliorate cu ajutorul ceaiului de brusture. Iata afectiunile pe care le poti trata cu aceasta licoare:

Combate diabetul

Ceaiul din radacina de brusture este un adjuvant recomandat de fitoterapeuti in lupta contra diabetului, intrucat contine substante active care regleaza nivelul glicemiei din sange. Se consuma intern, in cure de 15 zile pe luna, cate 3-4 cani pe zi.

Previne si trateaza afectiunile digestive

el protejeaza ficatul si previne instalarea unor boli precum ciroza sau hepatita, ambele putand aparea din cauza stilului de viata nesanatos. Desigur, ceaiul de brusture are acest efect pe termen lung, asa ca trebuie consumat cu regularitate, ca orice alt remediu naturist. Aceste boli ale ficatului dauneaza tesutului acestui organ important, iar brusturele ajuta la repararea acestuia. Este un bun remediu pentru persoanele care consuma multe grasimi sau alcool in exces. Totodata, el ajuta la eliminarea toxinelor din corp, curatand ficatul si permitandu-i astfel sa se refaca. Ceaiul de brusture este recomandat si in cazul litiazei renale, adica a calculilor formati la nivelul vezicii biliare. El ajuta atunci cand ai stari de greata si poate fi baut dupa o masa mai grea, pentru a stimula digestia si pentru a preveni crizele de bila. Este indicat inclusiv in cazul constipatiei, pentru ca ajuta la curatarea intestinului si la eliminarea toxinelor acumulate la nivelul acestuia. 

Trateaza infectiile urinare si renale

Infectiile interne - in special ale tractului uro-genital - pot fi tratate cu succes cu ajutorul ceaiului din radacina de brusture. Planta contine poliacentilene, substante cu rol antibiotic in organism, care trateaza cu succes afectiuni precum cistita, nefrita, infectiile urinare. Pentru combaterea infectiilor, fitoterapeutii recomanda atat consumul intern - cate 1 l de ceai pe zi - cat si uzul extern - bai de sezut zilnice.

Ajuta la slabit

Ceaiul de brusture este un adjuvant de nadejde si in curele de slabire, datorita proprietatilor detoxifiante sau depurative pe care le are. Combate constipatia si problemele digestive, elimina toxinele din corp si previne formarea straturilor adipoase. In plus, "topeste", pe termen lung, si celulita, in acelasi timp in care are grija de toata silueta ta.

Calmeaza repede durerile

Brusturele are un puternic efect antiinflamator, de aceea, planta este utila in alungarea unei game variate de dureri cauzate de reumatism, luxatii, entorse, intepaturi de insecte, artrita, guta etc.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce este bine sa consumi ceai de brusture?