De ce este bine sa bem zilnic apa cu miere

Posted by Alin Marinescu on Monday, March 26, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Apa ne mentine functiile organismului active zilnic, transporta nutrientii in corp si ne ajuta la digestie. Avem nevoie de apa. Dar de ce cu miere?

Mierea este foarte sanatoasa si contine o multime de substante miraculoase care care te ajuta s fii sanatos. Combin-o cu miere, intr-un pahar si bea in fiecare dimineata. In primul rand, iti va da energie si te ajuta sa incepi ziua bine. Iata ce alte beneficii are:

Da stralucire pielii: este un antioxidant natural care curata bacteriile din organism si ajuta pielea sa se purifice. Daca consumi zilnic miere, pielea ta va radia. Iti intareste sistemul imunitar: este plina de enzime, vitamine si minerale, care te protejeaza impotriva bacteriilor.

Slabesti: poate te gandesti ca e dulce si nu te ajuta sa slabesti. Tine cont ca zaharul din miere este diferit de zaharul procesat si are putine calorii, deci te ajuta sa pierzi in greutate.

Vindeca durerile si arsurile: daca te doare gatul, inghite o lingurita de miere si va trata infectia. De asemnea, daca te-ai fript, aplica miere peste rana si se va vindeca.

Previne bolile de inima: flavonoidele si antioxidantii din miere sunt excelente daca vrei sa eviti riscul de a face boli cardiovasculare si este dovedit efectul ei benefic in cazul colesterolului ridicat.

Scăderea colesterolului Complexul de vitamine din miere contribuie la scăderea nivelului de colesterol. Consumul zilnic de miere are un efect benefic asupra nivelului de compuşi antioxidanţi din organism, care pot combate excesul de colesterol. Inimă mai puterică Cercetările arată că antioxidanţii conţinuţi de miere pot preveni îngustarea arterelor. În funcţie de locul apariţiei, acest lucru poate duce la insuficienţă cardiacă, pierderi de memorie sau la dureri de cap. Consumul zilnic al unui pahar cu apă în care se adaugă câteva linguri de miere va fi de ajuns pentru a preveni acest lucru.

Îmbunătăţirea memoriei Alte cercetări demonstrează capacitatea mierii de a lupta împotriva stresului, de a restabili sistemul de apărare antioxidantă celulară şi de a îmbunătăţi memoria. În plus, calciul conţinut în miere este uşor de ingerat de către creier, ceea ce are un efect extrem de benefic asupra funcţionării sale.

Somn de calitate Zahărul conţinut în miere creşte nivelul de insulină din sânge, care eliberează apoi serotonină. Aceasta este transformată în melatonină, un hormon care promovează somnul de calitate.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce este bine sa bem zilnic apa cu miere