De ce este bine ca un copil sa nu fie singur la parinti?

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 22, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru copil singur la parinti

Un studiu din China sustine ca o copilarie fara frati si surori poate duce la o structura cerebrala diferita decat cei care nu sunt singuri la parinti. Acestia au observat ca cei fara frati/surori tind sa fie mai putin sociabili, dar mai creativi.

Studiile precedente s-au concentrat pe diferentele de comportament, functiile cognitive si trasaturile de personalitate dintre copiii din cele doua categorii, scrie IFL Science.

Noul studiu, efectuat de Southwest University din Chongqing si publicat in Brain Imaging and Behavior, a avut scopul de a observa diferentele neurologice. De asemenea, cercetatorii au examinat daca diferite medii familiale pot afecta dezvoltarea creierului.

La studiu au participat 250 de persoane, dintre care jumatate erau copii singuri la parinti. Savantii au scanat creierele si au efectuat teste de personalitate, creativitate si inteligenta, utilizand metode deja stabilite.

S-a aflat ca cei fara frati si surori au obtinut scoruri mai bune la creativitate, dar mai slabe la testele de personalitate, lucru demonstrat si de scanarile cerebrale. Copiii singuri la parinti au un volum mai ridicat de materie cenusie in lobul parietal, partea creierului asociata cu flexibilitatea mentala si imaginatia. Acestia au, insa, mai putina materie cenusie in cortexul prefrontal, partea din creier asociata cu empatia.

Cercetatorii au demonstrat ca mediul familial are un rol esential in formarea omului, chiar la nivel de structura neurologica.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce este bine ca un copil sa nu fie singur la parinti?