De ce e mai greu sa-ti faci prieteni pe masura ce inaintezi in varsta?

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, April 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru prieteni

La fel precum carierele, relatiile si copiii devin prioritare in vietile noastre si nu mai avem suficient timp sa stam cu prietenii nostri cei mai buni si sa vorbim despre tot ce ne face placere. Mai mult decat atat, pe masura ce ne maturizam mai mult, devenim mai pretentiosi in legatura cu persoanele cu care ne petrecem timpul nostru pretios.

Iti mai aduci aminte in adolescenta, cand abia puteai sa numeri toti membrii din gasca ta de prieteni? Iar acum, abia mai apuci sa vorbesti o data pe luna cu un prieten. Cu toate acestea, viata ta sociala nu ar trebui sa se termine atunci cand esti mai in varsta. In plus, in acest moment al vietii tale este ideal sa-ti faci prieteni apropiati, pe care sa-i ai o viata intreaga alaturi de tine.

Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa suni orice persoana pe care ai cunoscut-o vreodata, indiferent de cat de mult ti-a placut de aceasta. Cu totii stim cateva persoane cu care ne facea placere sa petrecem timpul, insa cu care nu ne-am mai intalnit din cauza programelor noastre incarcate. Fa-ti timp sa dai cateva telefoane si sa vezi ce mai fac acesti prieteni vechi. Aceasta actiune ar putea fi benefica din mai multe perspective.

In primul rand, te vei simti mult mai confortabil sa intalnesti oameni noi, odata ce esti pe un teren familiar.

In al doilea rand, s-ar putea sa poti lega o prietenie mai deschisa si onesta cu persoanele alaturi de care te-ai maturizat, fiind acum pregatita pentru o conexiune mai semnificativa.

In cele din urma, prietenii tai vechi probabil ca si-au facut si alti prieteni intre timp, care ar putea fi, de asemenea, noii tai prieteni. Asa ca ai putea cunoaste alti oameni intr-un mediu familiar pentru tine, care te poate ajuta sa te deschizi mai usor in fata unor potentiali noi prieteni.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce e mai greu sa-ti faci prieteni pe masura ce inaintezi in varsta?