De ce e important zincul pentru organism si cum recunosti o carenta

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 28, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Anumite semnale pe care ti le da organismul ti se par banalitati care pot fi tratate nefacand nimic. Adevarul din spatele unor semne evidente este altul: e posibil sa ai deficit de zinc.
Lipsa de zinc intervine in functionarea normala a organismului, dezechilibrandu-l la nivel celular. Zincul este unul din cele mai importante minerale pentru consolidarea sistemului imunitar, acesta ajutand si la imbunatatirea vietii sexuale. Iata mai jos cele 5 semne clare ca lumina zilei ca ai deficit de zinc:

1. Nu ai pofta de amor
Cercetatorii americani sustin ca lipsa de zinc scade nivelul testosteronului. Daca vrei sa ai o viata sexuala sanatoasa, consuma alimente bogate in zinc: seminte de susan, stridii gatite, ciocolata neagra, fructe de mare, fasole, crap, iaurt sau ficat de vita.

2. Alimentele au gust ciudat
Atunci cand consumi ceva delicios, care altadata iti lasa gura apa, iar azi nu ti se mai pare la fel de atractiv asta inseamna ca organismul tau nu are suficient zinc. Cu alte cuvinte, lipsa zincului nu mai produce hormonul numit gustina, cel responsabil de modificarea gustului cand consumi diferite alimente.

3. Ai calcaiele crapate
Nu te baza doar pe remediile naturiste pentru tratarea picioarelor tale. Baile cu sare sau scufundarea calcailor in ceaiuri fierbinte nu sunt suficiente atata vreme cat nu consumi alimente bogate in mineralul-minune.

4. Vrei mereu sa mananci dulce
Zincul reduce pofta de dulce si este un combatant al diabetului. Lipsa acestui element-cheie al organismului te face sa iti doresti cat mai mult zahar, punandu-ti in pericol organismul.

5. Ai cuticulele umflate
Poti sa iti dai seama ca nu consumi suficient zinc analizandu-ti unghiile cateva secunde. Daca ai cuticulele umflate, trebuie sa mergi la farmacist sa ceri supliment de zinc. Nucile si spanacul te pot ajuta, de asemenea, ca sa iti repari unghiile. Consuma-le cu incredere!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce e important zincul pentru organism si cum recunosti o carenta