De ce e bine sa bei zilnic apa cu castraveti?

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru apa cu castraveti

Stim cu totii ca este foarte important sa bem multa apa pe parcursul unei zile, insa atunci cand vrei altceva poti sa apelezi la apa cu castraveti. Gustul ei este unul proaspat, este o alternativa buna si are capacitatea de a hidrata intens corpul. Astfel ca ai o multime de motive sa consumi apa cu castraveti, cu atat mai mult cu cat ea este buna si pentru sanatatea pielii. Iata de ce e bine sa bei zilnic apa cu castraveti:

Apa cu castraveti este buna pentru musculatura
Castravetii furnizeaza siliciu, un mineral important pentru sanatatea musculaturii si este cu atat mai bine cu cat consumi apa cu castraveti in fiecare zi, scrie site-ul mdhealthtips.com  Ce trebuie sa faci este doar sa adaugi cateva rondele de castravete intr-o sticla cu apa si sa o consumi in timpul antrenamentului la sala pentru a furniza mineralele necesare musculaturii.  

Apa cu castraveti este buna pentru piele
Pe langa siliciu, castravetii mai contin antioxidanti care mentin pielea elastica si fara imperfectiuni. Daca suferi de acnee, poti sa folosesti feliile reci de castravete pentru a le aplica pe zonele cu probleme. Acestea vor reduce roseata cauzata de cosuri. De asemenea, poti chiar sa folosesti apa cu castravete pentru a clati fata cu ea.

Apa cu castraveti contine foarte putine calorii
Apa are zero calorii, insa adaugand cateva felii de castravete nu trebuie sa te ingrijorezi in privinta continutului caloric. Apa cu castravete nu are mai mult de 45 de calorii, sustin specialistii, astfel ca poti sa o consumi in siguranta pe tot parcursul zilei.
Are efect racotiror si un gust proaspat.

Apa cu castraveti curata corpul de toxine
Castravetii sunt recunoscuti pentru efectul lor detoxifiant, favorizand eliminarea toxinelor din corp. Asfel ca poti sa folosesti apa cu castraveti ca bautura detoxifianta, in special daca si-ai propus sa urmezi o cura de detox cu alimente sanatoase si sucuri de legume/verdeturi.

Apa cu castraveti este foarte hidratanta
Hidratarea este foarte importanta pentru intregul organism, precum si pentru o piele sanatoasa. Apa cu castraveti are un puternic efect hidratant si ajuta la reglarea temperaturii corpului, precum si la buna functionare a sistemului cardiovascular. 

Apa cu castraveti iti da energie
Daca o folosesti ca substitut pentru bauturile cu cofeina sau cele acidulate, apa cu castraveti este foarte eficienta, deoarece iti va conferi energie. Iar datorita efectul sau detoxifiant care favorizeaza eliminarea toxinelor din corp, apa cu castraveti te ajuta sa alungi oboseala si sa te concentrezi mai bine. 

Apa cu castraveti contine vitamine si minerale
Castravetii adauga vitamine si minerale, astfel ca merita sa ii adaugi in apa pe care o consumi in fiecare zi. Ca sa faci apa cu castraveti trebuie sa lasi la infuzat cateva felii de castravete intr-un litru cu apa (de preferat peste noapte). De asemenea, pentru un plus de savoare si antioxidanti mai poti sa adaugi felii de lamaie, portocala si frunze de menta sau busuioc. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce e bine sa bei zilnic apa cu castraveti?