De ce canepa este un aliment aproape perfect

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, October 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru seminte canepa

"Canepa este unul dintre alimentele perfecte ale naturii, un super-aliment care poate ajuta la mentinerea sanatatii si a starii de bine.

Semintele de canepa ofera un spectru larg de beneficii pentru sanatate, cele mai importante fiind: cresterea nivelului de energie, reglarea nivelului colesterolului, imbunatatirea circulatiei, intarirea sistemului imunitar si nervos, recuperarea rapida in cazul leziunilor, reducerea stresului, diminuarea simptomelor dermatitelor atopice si alergiilor.

Uleiul de canepa este unul dintre cele mai potrivite uleiuri pentru consumul pe termen lung si contine raportul ideal de omega 3/omega 6 si anume 1:3.

Semintele de canepa sunt unele dintre cele mai nutritive alimente de pe pamant si au fost o sursa traditionala de nutritie in multe tari in decursul a mii de ani.

Ele pot fi consumate in moduri variate precum: salate de legume si fructe, muesli, produse de panificatie, retete de paste si orez, lapte de canepa. Semintele de canepa pot fi incadrate din punct de vedere biologic in categoria nucilor sau semintelor oleaginoase.

Eu le folosesc in supe, salate, legume pasate, hummus, pasta de avocado, budinci, salate de fructe etc", a declarat Carmen Bruma pentru TeoTrandafir.com.

Ulei din seminţe (15g)
● Valoare energetica 126 Kcal/527 KJ
● Proteina 0 g
● Glucide 0 g
● Total grasimi 14 g, din care: Saturate 1.4 g / Nesaturate 12.5 g
● Acid oleic (18.1 omega-9) 1.7 g
● Acid linoleic (18.2 omega-6) 7.7 g
● Acid gama- linolenic GLA (18:3 omega-6) 0.5 g
● Acid alfa- linolenic LNA (18:3 omega-3) 2.5 g
● Acid stearidonic SDA (18:4 omega-3) 0.1 g
● Colesterol 0 mg
● Vitamina E 1.35 mg

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce canepa este un aliment aproape perfect