De ce calciul trebuie luat doar impreuna cu magneziu

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru calciu cu magneziu

Aproape 70% dintre femeile in varsta iau suplimente alimentare care contin calciu, dar nu si magneziu. Acest obicei poate fi insa periculos. In mod obisnuit, mai putin de jumatate din cantitatea de calciu este absorbita in intestin, restul fiind fie excretat, fie transformat, in multe cazuri, in pietre la rinichi sau transportat in tesuturile moi unde se poate calcifica.
Astfel, pentru buna absorbie a calciului in organism, nivelurile adecvate de magneziu sunt esentiale. Suplimentele de calciu si magneziu trebuie sa mearga mana in mana, pentru efecte si rezultate rapide.

Magneziul transforma vitamina D in forma sa activa, astfel incat aceasta sa ajute la absorbtia de calciu. Magneziul stimuleaza, de asemenea, hormonul calcitonin, care ajuta la conservarea structurii osoase si atrage calciul din sange si tesuturile moi inapoi in oase, scazand probabilitatea de osteoporoza, anumite forme de artrita, atac de cord si pietre la rinichi.

Recomandarile privind aportul de calciu variaza foarte mult. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, adultilor li se recomanda sa ia 1.000 mg pe zi, iar femeilor de peste 50 de ani li se recomanda sa ia pana la 1.500 mg.

Adesea, calciul este administrat fara a fi luata in calcul si cantitatea de calciu din dieta, atat din surse alimentare, cat si din apa. Multi oameni, in special cei care consuma produse lactate, au diete bogate in calciu. Acest lucru poate duce la o cantitate mai mare de calciu neabsorbit. Obligatoriu, in astfel de cazuri, magneziul trebuie sa fie luat impreuna cu doza de calciu, care trebuie sa fie considerabil redusa.

Majoritatea oamenilor nu inteleg importanta echilibrului calciu-magneziu la nivel celular. Eficacitatea si beneficiile calciului in ceea ce priveste sanatatea osoasa si prevenirea osteoporozei sunt enorm afectate in absenta unor niveluri adecvate de magneziu in organism, atrag atentia specialistii. 
de ce e periculos sa iei calciu fara magenziu

Magneziul mentine calciul dizolvat in sange. in schimb, cantitatea crescuta de calciu si prea putin magneziu pot cauza unele forme de artrita, pietre la rinichi, osteoporoza si calcificarea arterelor, ceea ce duce la atac de cord si boli cardiovasculare, inca de la varste fragede!

Dincolo de rolul sau in combinatie cu calciul, magneziul ajuta la nenumarate alte functii ale corpului, printre care: sanatatea inimii, vindecarea migrenelor, atenuarea durerii, tratatea anxietatii, vindecarea constipatiei sau prevenirea diabetului. Consumul de alimente bogate in magneziu poate ajuuta la prevenirea acestor probleme.

Alimente bogate in magneziu sunt: alge, tarate de grau si germeni, migdale, caju, melasa, drojdie de bere.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce calciul trebuie luat doar impreuna cu magneziu