De ce au dansatorii carenta de vitamina D

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 16, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Dansatorii se vor gandi mai bine de acum inainte cand vine vorba de a lua suplimente de vitamina D, deoarece o noua cercetare evidentiaza un deficit, in special la cei care se antreneaza in interior pe parcursul iernii. Studiul, publicat in revista Journal of Science and Medicine in Sport, a constatat ca suplimentarea aportului de vitamina D a avut o influenta semnificativa asupra imbunatatirii functiei musculare si asupra incidentei cu care aveau loc accidentari (dansatorii se raneau mai rar in timpul antrenamentelor).

Dansatorii care se pregatesc in interior, mai ales pe timpul iernii, sunt predispusi la un nivel scazut de vitamina D din cauza ca nu se expun la soare in anotimpul rece, scrie femalefirst.co.uk. Cercetatorii au descoperit beneficii semnificative ale suplimentelor orale de vitamina D in cadrul dansatorilor de balet de elita si ii indeamna acum pe profesionistii din domeniul medical si pe antrenorii si coregrafii din acest domeniu sa ia in considerare administrarea vitaminei D dansatorilor in timpul lunilor de iarna.

Cercetatorii au descoperit ca, atunci dansatorilor li s-au furnizat suplimente orale de vitamina D (o anumita cantitate pe zi), s-au observat imbunatatiri semnificative. Dansatorii care au luat suplimente de vitamina D au demonstrat o crestere mai mare in ceea ce priveste forta musculara si performanta de a face un salt pe verticala si au avut o rata mai scazuta in ceea ce priveste ranirea sau accidentarea, in comparatie cu dansatorii din grupul care nu a luat suplimente.

Vitamina D este importanta pentru dezvoltarea oaselor si are o gama larga de functii. Atunci cand exista un deficit de vitamina D, dansatorii au un risc crescut de a avea leziuni la nivelul oaselor si aceasta cercetare noua indica un risc crescut si in ceea ce priveste leziunile la nivelul muschilor - ambele forme pot fi extrem de riscante pentru sanatatea si cariera dansatorilor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce au dansatorii carenta de vitamina d