De ce ar trebui sa se consume mai multe probiotice in sarcina

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, April 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Este indicat sa consumam probiotice, insa femeile insarcinate ar trebui sa acorde o atentie sporita acestor microorganisme. Iata de ce: 

Medicii nu recomanda femeilor insarcinate probioticele, insa un nou studiu s-ar putea sa ii faca sa se razgandeasca. Studiul de cercetare realizat de catre Dr. Erick Forno de la Spitalul pentru Copii din Pittsburgh concluzioneaza ca probioticele reduc riscul ca nou-nascutii sa sufere de alergii, avand un efect protector. Totusi, acelasi medic a spus si ca este inca prea devreme pentru ca medicii sa recomande probioticele viitoarelor mamici. Probioticele sunt organisme mici care ajuta la mentinerea balantei normale a microorganismelor de la nivel intestinal. 

Probioticele sunt oarecum antibiotice naturale in sensul ca ajuta la combaterea bacteriilor nocive. Trebuie sa stim ca probioticele sunt substante cu rol protector pentru ca opresc procesul de dezvoltare a bacteriilor nocive prin productia, de exemplu, de acid lactic sau peroxid de hidrogen. Probioticele sustin sistemul imunitar si ne intaresc in fata bolilor. Bacteriile prietenoase, care sunt responsabile pentru principalele procese de fermentatie sanatoase din colon sunt numite probiotice (pro-viata). Anumite fibre continute de alimente, numite prebiotice, ajuta bacteriile probiotice sa actioneze in mod benefic pentru organism.

Probioticele nu numai ca actioneaza asupra bacteriilor patogene dar ajuta si la intarirea sistemului imunitar. Nenumarate studii de cercetare arata ca diferite tipuri de bacterii benefice ajuta la cresterea puterii de lupta a sistemului imunitar. Probioticele sunt de mare ajutor in tratamentul infectiilor cauzate de virusuri, paraziti si fungi cum ar fi Candida albicans raspunzatoare de producerea stomatitei candidozice.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce ar trebui sa se consume mai multe probiotice in sarcina