De ce ar trebui sa iti tratezi ficatul cu silimarina?

Posted by Alin Marinescu on Sunday, December 18, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru silimarina

Specialistii apreciaza semintele de silimarina pentru ca au substante bioflavonoide in compozitia lor ce sunt numite silimarina. Acestea au un puternic efect antioxidant de aceea sunt foarte importante pentru organism, ajuta la refacerea celulelor hepatice bolnave, la regenerarea ficatului si la mentinerea sanatatii.

Cei care folosesc acest medicament au doar de castigat, deoarece, cu ajutorul lui pot preveni multe afectiuni si boli grave ca de exemplu: hepatita, ciroza, boli de ficat. Medicamentul ajuta ficatul, il portejeaza de atacul toxinelor si al alcoolului.

Cu totii stim ca ficatul este un organ important in corp, el poate fi numit "un filtru” al organismului deoarece absoarbe toxinele, neutralizeaza substantele toxice si incearca sa le elimine. Pe de alta parte sintetizeaza si metabolizeaza substantele nutritive.

Pentru mentinerea sanatatii ficatului este importanta alimentatia sanatoasa, evitarea situatiilor stresante, respectarea somnului, dar si administrarea unor medicamente naturiste care sa-l ajute sa se regenereze si sa-si restabileasca functia normala. Prin alimentatie santoasa se intelege mai ales consumul de fructe si legume verzi, peste, carne slaba, produse de tip apicol, cereale integrale si uleiuri vegetale.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce ar trebui sa iti tratezi ficatul cu silimarina?