De ce ar trebui sa bem mai multa cafea

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 5, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cafea

Ca orice alt produs, cafeaua are si ea efecte pozitive si negative. Potrivit mai multor studii, ar trebui sa se bea mai multa cafea decat de obicei. Motivul? Cafeaua stimuleaza multi compusi sanatosi din corp si creier, imbunatatind functia mentala.

Iata de ce si cat de multa cafea ar trebui sa bei pe zi!

Cafeaua este sursa excelenta de antioxidanti
Cafeaua contine o cantitate mare de antioxidanti. Expertii spun ca niciun alt aliment nu poate inlocui numar de antioxidanti prezenti intr-o ceasca de cafea.

Cafeaua are proprietati antidepresive
Stiai ca prin consumul de cafea reduci riscul de depresie? Cafeaua contine compusi antidepresivi. In plus, studiile arata ca femeile beau mai multa cafea decat barbatii, acest rezultat fiind confirmat si dupa cercetarea legaturii dintre depresie si femei. Majoritatea femeilor care se confrunta cu depresia sunt cele care nu beau cafea regulat.

Cafeaua previne boala Alzheimer
Cafeaua contine compusi care stimuleaza activitatea creierului, prevenind astfel boala Alzheimer. Asadar, studiile au aratat ca persoanele care beau cafea reduc riscul de a se confrunta cu boli degenerative. 

Cafeaua stimuleaza activitatea cerebrala
Cafeaua este excelenta pentru creier! Acest organ va deveni mai agil si mai puternic. Studiile arata ca oamenii care beau sau au baut cafea pentru o perioada mai lunga sunt mult mai prompti in gasirea greselilor. Ei sunt mult mai analitici.

Cafeaua previne cancerul de piele
Studiile recente au aratat ca persoanele pana la varsta de 18 ani sunt mai putin predispusi la cancer de piele, comparativ cu cei care nu au baut cafea deloc pana la acea varsta.

Cata cafea ar trebui sa se bea zilnic?
Ei bine, recomandate sunt doua cesti de cafea. Nu uita ca orice exces are efecte negative asupra sanatatii, chiar si cafeaua.  

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce ar trebui sa bem mai multa cafea