De ce ar trebui ca femeile sa ridice greutati?

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 7, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru femeie ridica greutati

Esti genul de femeie care nu are curajul sa intre in sala de forta? Ei bine, nu esti singura, cele mai multe femei gasesc sala de forta ca fiind intimidatoare si considera ca locul lor nu este acolo.

De obicei in sala de forta gasim mai multi barbati decat femei, si majoritatea femeilor au idei preconcepute despre faptul de a lucra cu greutati. Dar, realitatea este alta: sala de forta este necesara atat barbatilor precum si femeilor! Pentru a dezvolta un corp frumos si armonios este necesar ca si femeile sa apeleze din cand in cand la exercitii care implica ridicarea de greutati.

Iata 4 motive care sa te determine sa nu mai ocolesti sala de forta.

1. Vei fi mai puternica 
Ce femeie nu si-ar dori sa fie mai puternica? In timpul exercitiilor cu greutati musculatura dezvolta mici rupturi in fibra. In timpul repausului aceste mici rupturi se refac singure si da musculaturii mai multa forta si volum. Suntem convinsi ca nu iti doresti niste muschi mari si foarte voluminosi, asa ca te sfatuim sa folosesti greutati mai mici. Folosirea greutatilor mai mici iti vor asigura o musculatura mai alungita si mai putin voluminoasa. Ridicarea de greutati mici iti vor antrena mai ales musculatura bratelor si a spatelui.

2. Vei scapa mult mai usor de tesutul adipos 
Majoritatea femeilor fac exercitii de tip cardio pentru a pierde din tesutul adipos. Este dovedit faptul ca ridicarea de greutati arde mult mai multe calorii decat o fac exercitiile de cardio. Fiecare gram de masa musculara castigata, inseamna o cantitate de grasime arsa! Mai trebuie sa aveti in vedere ca grasimea nu se depune doar pe fese, coapse si abdomen ci si pe brate. Acest lucru poate fi foarte usor evitat prin includerea in programul vostru a catorva exercitii cu greutati.

3. Ridicarea greutatilor poate alunga bolile 
Prin ridicarea de greutati poti reduce riscul de diabet, boli de inima si de osteoporoza. Densitatea oaselor se va mari cu 10-15% in cateva luni de zile, proces care poate fi ajutat prin suplimente de calciu si vitamina D pentru fixarea lui. Antrenamentul de forta scade tensiunea arteriala si nivelul de colesterol, ceea ce ajuta la protejarea inimii.

4. Infrumuseteaza sanii 
O arma a frumusetii feminine este reprezentata de sani. Indiferent de marimea lor, important este aspectul lor. Trebuie sa invatam sa mentinem frumusetea si naturaletea sanilor, precum sa ii si mentinem tot timpul tonifiati. Precum bine stim, sanii sunt formati din tesut adipos si din glande mamare, motiv pentru care muschii pectorali ce constituie sustinerea naturala a pieptului sunt insarcinati cu o raspundere dificila. Exercitiile cu greutati ajuta la intretinerea fermitatii bustului si la tonifierea muschilor anteriori ai cutiei toracice.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce ar trebui ca femeile sa ridice greutati?