De ce apare chelia. Explicatia care poate conduce la rezolvarea acestei probleme

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 28, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru chelie

O noua cauza a aparitiei cheliei a fost descoperita accidental de oamenii de stiinta americani intr-o incercare de a gasi o solutie pentru stimularea cresterii parului din nou la persoanele care au ramas fara el. Cercetatorii studiau rolul pe care il joaca celulele anti-inflamatorii ale sistemului imunitar in sanatatea pielii in general.

Potrivit The Independent, oamenii de stiinta au reusit sa elimine, temporar, celulele T din piele in testele pe soareci de laborator, care au fost inainte rasi pentru ca efectele sa poata fi observate. 

Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ceva neasteptat. Parul lor nu mai crestea la loc. 

Pana acum se credea ca celulele stem sunt responsabile de cresterea parului dupa ce acesta a fost indepartat, insa echipa de cercetatori a reusit sa descopere adevaratele celule responsabile cu acest lucru, respectiv celulele anti-inflamatorii T. 

„Foliculii pilosi se regenereaza constant. Atunci cand un fir de par cade, intregul folicul pilos trebuie sa creasca din nou. Acest lucru a fost considerat pana acum rezultatul unui sistem complex in care sunt implicate celulele stem, insa, odata cu acest studiu, concluzionam ca celulele T sunt esentiale in acest proces de regenerare a parului. Daca acest tip de celula a sistemului imunitar dispare din organism, atunci parul nu mai creste”, a explicat unul dintre oamenii de stiinta care au condus studiul. 

Astfel, cercetatorii cred ca lipsa celulelor T este responsabila si de boala imunitara, alopecia areata, care conduce caderea parului in anumite zone, insa cred ca lipsa aceleiasi celule este motivul care duce la aparitia cheliei. 

Pana acum, celulele T aveau, potrivit oamenilor de stiinta, rolul de a regla sistemul imunitar, spunandu-i acestuia cand sa atace si cand sa stea linistit. Atunci cand ele sufereau anumite modificari, conduceau la aparitia alergiei la alune sau la alte substante daunatoare sau faceau ca sistemul imunitar sa atace organismul. 

Cercetatorii cred ca aceasta descoperire este un pas important care va conduce la descoperirea unor tratamente eficace pentru regenerarea parului chiar si la persoanele cu chelie. 

sursa: gandul.info

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce apare chelia. explicatia care poate conduce la rezolvarea acestei probleme