De cate kilograme te scapa 6 etaje urcate zilnic

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru urcat pe scari

Persoanele active traiesc in medie cu 3 ani mai mult decat cele care duc o viata sedentara, arata studiile. Nu trebuie neaparat sa faceti sporturi complicate ori sa stati ore in sir la sala.

Mersul pe jos face cu adevarat piciorul frumos! Studii recente arata ca plimbarile regulate reduc riscul de infarct cu pana la 40%. In afara de inima, mersul pe jos va apara si oasele. Densitatea osoasa este mult mai mare la varste inaintate la persoanele care obisnuiesc sa se plimbe des, spre deosebire de cele sedentare. Iar aceasta activitate este indicata in special in cazul femeilor aflate la menopauza, pentru ca nu este foarte solicitanta. Si riscul de cancer mamar este cu aproape 20% mai mic in cazul femeilor care prefera sa mearga pe jos, nu cu masina. In plus, plimbarea este la fel de eficient ca si alergatul. Cu o conditie: sa fie practicat alert si sa aiba o durata dubla fata de alergare. Evident si distanta va fi de doua ori mai mare. In plus, oamenii de stiinta promit ca acest obicei mentine creierul sanatos. Astfel riscul aparitiei bolii Alzheimer scade. Conditia este sa mergeti pe jos cate o jumatate de ora pe zi sau de 3 ori pe saptamana cate o ora.

Ati ratat intr-o zi plimbarea pe jos? Nu-i nimic! Cand ajungeti seara acasa nu luati liftul, ci urcati pe scari! Desi considerata o activitate banala, urcatul scarilor poate fi mai mult decat eficient pentru cei care vor sa se mentina in forma. Cu 10 calorii arse pe minut, aceasta activitate fizica este mai eficienta pentru remodelarea corporala decat mersul pe jos sau alergatul. Explicatia: sunt pusi la treaba mai multi muschi. Iar daca adoptati si o dieta sanatoasa, 60 de trepte urcate zilnic, adica in jur de 6 etaje, inseamna aproximativ 9 kilograme in minus pe an. Dincolo de avantajele pentru silueta, cercetatorii de la Harvard spun ca urcatul scarilor zilnic poate reduce riscul decesului din cauza bolilor cardiovasculare cu peste 30%. In plus acest obicei sanatos reduce durerile de articulatii. Asta pentru ca atunci cand se afla in miscare pentru mai mult timp, corpul elibereaza endorfine, care au un si un rol analgezic. Asa ca data viitoare cand va indreptati catre lift ganditi-va de doua ori inainte de a apasa pe buton. Atentie, insa! Daca nu sunteti obisnuiti cu miscarea, urcati mai intai cat puteti si treptat mai adaugati cate un etaj!

Mai multe calorii ardeti daca alegeti bicicleta. Adica aproximativ 100, daca mergeti lejer, timp de o jumatate de ora. Cu ce va alegeti? Cu muschii tonifiati si cu un sistem osos fortificat. Iar cine foloseste cu regularitate bicicleta face mai greu varice. Asta pentru ca pedalatul imbunatateste circulatia sangvina. In plus pot fi prevenite si boli precum osteoporoza, tendinita sau coxartroza. Si cine s-ar fi gandit ca persoanele care merg des pe bicicleta sunt mai inteligente? Pentru ca pedalatul ajuta creierul sa se oxigeneze mai bine, capacitatile intelectuale sunt mult imbunatatite. Iar endorfinele care sunt eliberate dau o stare de bine.

Mersul pe bicicleta este atat de bun incat medicii il recomanda tuturor persoanelor cu afectiuni cardiace. Asta pentru ca inima pompeaza mai mult sange catre toate organele corpului, muschi si tesuturi. O inima puternica obtineti si daca alegeti sa alergati in parc. Cei care fac des jogging au cu aproape 8% mai putine sanse de a dezvolta hipertensiune arteriala.

sursa: digi24.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de cate kilograme te scapa 6 etaje urcate zilnic