Daca ai o cicatrice pe piele fara sa fi avut si o rana acolo, mergi urgent la medic!

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cicatrice cancer piele

Pana în momentul de fata toti avem macar o idee generala despre cauzele si simptomele cancerului de piele. Cu toate astea, unele semne ale acestui tip de cancer sunt greu de identificat, motiv pentru care ar trebui sa te informezi tot timpul cu privire la acest aspect.

1. Alunite plate, închise la culoare: Multi oameni se concentreaza pe alunitele proeminente de pe pielea lor si cred ca acestea sunt un semn al cancerului de piele. Dar nu întotdeauna acest tip de alunite sunt cele pentru care ar trebui sa îti faci griji. În numeroase cazuri, pacientii au fost atat de preocupati cu privire la alunitele proeminente, încat nici nu au observat aparitia sau existenta celor plate.

2. Alunitele de pe picioare: Chiar daca zonele de piele expuse la soare prezinta un risc mai mare pentru cancerul de piele, se pare ca si unele zone care nu sunt expuse soarelui pot reprezenta un pericol. De aceea, ar trebui ca atunci cand îti verifici pielea sa acorzi atentie talpilor si zonelor inferioare ale picioarelor. Daca observi aparitia unor alunite în aceasta parte a corpului, ar trebui sa faci o vizita medicului.

3. Cicatrici noi, inexplicabile: Probabil ca ai cicatrici din copilarie, dar daca observi ca un alt semn de acest tip a aparut pe pielea ta, fara nicio explicatie, ar trebui sa faci un control medical. Un tip de carcinom bazocelular agresiv poate avea uneori simptome similare cu o cicatrice.

4. „Muscaturile de tantari" care persista: Acorda atentie oricarei umflaturi rosii care arata ca muscaturile de tantari sau ca niste cosuri. Ca regula generala, daca acestea persista mai mult de o luna, înseamna ca este timpul sa mergi la un control. O muscatura de tantar sau un cos dispare în mai putin de o luna, semnele cancerului, în schimb, nu pot fi îndepartate.

5. Orice culoare ciudata: Pielea este cel mai mare organ, motiv pentru care poate fi dificil sa îl monitorizezi în totalitate. Dar trebuie sa faci tot posibilul pentru a tine sub observatie orice schimbare care apare la nivelul pielii. De obicei, culorile care indica prezenta cancerului sunt maro sau negru, însa, ocazional, poate fi vorba despre nuante de roz si rosu.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: daca ai o cicatrice pe piele fara sa fi avut si o rana acolo  mergi urgent la medic!