Daca ai migrene, iti lipseste acest mineral din organism!

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru migrene

Durerile frecvente de cap pot avea o explicatie simpla: un nivel scazut de magneziu in organism. Magneziul este un mineral esential pentru organism, avand roluri multiple, printre care buna functionare a muschilor, nervilor si a sistemului imunitar, dar contribuie si la rezistenta oaselor, reglarea nivelului de zahar din sange si sustinerea corpului in producerea energiei. Iar deficitul de magneziu poate provoca probleme in toate aceste aspecte. 

"Migrenele sunt considerate a fi o dereglare de excitabilitate a creierului", explica pentru self.com medicul neurolog Richard Lipton specializat in studierea migrenelor. "Chiar si intre episoadele de migrena, cei care sufera de aceasta problema au creiere foarte sensibile si hiperexcitabile, ceea ce inseamna ca in circumstantele potrivite - cum ar fi consumul de vin rosu, lipsa somnului sau perioada menstruala in cazul femeilor - sunt declansate durerile cunoscute ca migrene", adauga specialistul.

Magneziul joaca un rol important in reglarea excitabilitatii creierului. "Modul prin care celulele comunica intre ele este prin eliberarea de substante chimice numite neurotransmitatori. stim ca magneziul blocheaza eliberarea anumitor neurotransmitatori, inclusiv a glutamatului, care este principalul neurotransmitator cu efect excitant asupra creierului", declara medicul.

Specialistii au mai descoperit ca in timpul migrenelor oamenii au niveluri scazute de magneziu atat in sange, cat si in creier. "Atunci cand nivelul magneziului este scazut, celulele nervoase sunt mai predispuse sa elibereze aceste substante excitante care pot conduce la aparitia migrenelor", adauga specialistul. Iar cand nivelul magneziului creste, creierul este mai putin excitabil si, prin urmare, mai putin predispus la aparitia migrenelor. 

Doza obisnuita de magneziu este de 200 sau 250 mg de magneziu de doua ori pe zi sau 500 mg intr-o singura doza pe zi. Excesul de magneziu are efecte secundare precum crampe abdominale si diaree, de aceea nu ar trebui depasita aceasta doza. "Este important de stiut ca dureaza o perioada de timp pana ce nivelul de magneziu din organism incepe sa creasca. Ar putea dura intre patru si sase saptamani pana cand vei simti beneficiile administrarii suplimentelor de magneziu", mai spune neurologul Richard Lipton.

De asemenea, o dieta bogata in alimente care contin magneziu te-ar putea ajuta sa scapi de migrene. Consuma verdeturi, seminte de dovleac, migdale, avocado, banane, peste.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: daca ai migrene  iti lipseste acest mineral din organism!