Când îţi face bine ceaiul de mentă

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cunoscut ca tonic digestiv,  ceaiul de mentă are și multe  alte beneficii pe care e bine  să le cunoști.

Îmbunătăţeşte digestia
Ceaiul de mentă relaxează sistemul digestiv și ajută bila să funcționeze corect. Reduce simptome precum balonarea, durerile de stomac, flatulența și spasmele. Poate fi folosit pentru prevenirea apariției hemoroizilor. Se  beau 1-2 căni pe zi, dimineața și seara, pe stomacul gol.

Indicat în sindromul colonului iritabil
Datorită proprietăților antispasmodice și antiinflamatoare, consumul zilnic de ceai de mentă contribuie la îmbunătățirea sănătății tractului gastrointestinal. Acesta ameliorează simptomele sindromului colonului iritabil precum balonarea și durerea abdominală. Se beau 2-3 căni, după fiecare masă.

Te ajută să ai un somn liniştit
Dacă ai un somn agitat sau insomnii, bea cu o jumătate de oră înainte de culcare o cană cu ceai de mentă. Mentolul permite musculaturii corpului să se relaxeze, acționând precum un sedativ, reducând și tensiunea arterială.

Stimulează sistemul imunitar
Datorită elementelor nutritive pe care le con­ține precum calciu, fosfor și vitamina B, ceaiul de mentă întărește sistemul imunitar, având capacitatea de a lupta împotriva agenților patogeni. Se beau 1-2 cești de ceai pe zi, înainte de masă.

Mod de preparare:

Pune la fiert 200 ml de apă și, după ce dă în clocot, adaugă 1 linguriță de frunze de mentă. Lasă să stea 5 minute la infuzat, apoi strecoară.

Atenţie!

Ceaiul de mentă nu este recomandat femeilor însărcinate, celor care suferă de reflux gastric sau sunt alergici la mentol. Poate interfera cu medicamentele folosite în tratamentul tensiunii arteriale sau al diabetului, de aceea e recomandat să consulţi medicul înainte. Uleiul de mentă este contraindicat copiilor mici.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: când îţi face bine ceaiul de mentă