Curcuma impiedica raspandirea celulelor canceroase

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 2, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Curcuma impiedica raspandirea celulelor canceroase

Curcuma ar putea impiedica celulele canceroase sa se raspandeasca in organism, indeosebi la nivelul colonului, potrivit noului studiu american al cercetatorilor de la Universitatea Saint-Louis, publicat in Journal of Cancer. 

Efectul creste (cantitatea de celule canceroase distruse) daca curcumina, care este un antioxidant puternic din curcuma, combinata cu silimarina, un compus activ al plantei numite armurariu. Cercetatorii au studiat celule canceroase colorectale si au comparat in laborator efectele mai multor compusi anticancer asupra acestui tip de celule. Mai intai curcumina, cu proprietati antiinflamatoare, si apoi silimarina, terminand cu combinarea amandurora, potrivit adevarul.ro.   

Studiul a demonstrat ca „asocierea celor doua substante inhiba actiunea celulelor canceroase si le impiedica sa se raspandeasca“, afirma dr Uthayashanker Ezechiel, unul din autorii cercetarii. Studiul readuce in discutie importanta alimentatiei in lupta impotriva cancerului. Cu toate acestea, concentratiile prea mari de curcumina si silimarina pot fi periculoase, atentioneaza specialistii. 

„Deocamdata este mai sigur sa se adauge putin condiment in alimentatie si sa se consume curcumina in alimente precum curcuma sau curry decat sa se sa ia doze mai ridicate de astfel de compusi“, recomanda autorii cercetarii. Astfel, presararea unei cantitati mici de condimente in supe si salate poate contribui la completarea de antioxidanti. Noul studiu ar putea sta la baza unor noi abordari in tratamentul cancerului, insa este nevoie de cercetari suplimentare pentru intelegerea modului in care actioneaza amestecul.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: curcuma impiedica raspandirea celulelor canceroase