Cum îţi îmbunătăţeşti vederea fără ochelari

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 24, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ochi

Pentru a-ţi menţine vederea ageră pentru mai mult timp, poţi face în fiecare zi sau de câteva ori pe săptămână câteva exerciţii. Acestea îmbunătăţesc vederea. Iată despre ce este vorba!

Clipitul
Clipitul poate să păstreze o vedere bună. Acest lucru ajută la lubrifierea şi curățarea ochiului. Clipim în mod normal, la fiecare 5- 6 secunde, dar atunci când ne concentrăm la un ecran sau pentru a citi un text, ochiul devine fix. Ține minte că privirea fixă este inamicul ochilor. Fă-ţi un obicei de a clipi în mod regulat când eşti în faţa unui monitor.

Respirația profundă
Buna oxigenare este benefică pentru întreg organismul, deci şi pentru vedere. Inspiră adânc şi expiră uşor. De ce este benefică respirația corectă? Oxigenul ajunge la retină prin rețeaua vasculară retiniană.

Conturul imaginar al obiectelor
Un exercițiu util pe care să îl faci în mod regulat, pentru a permite mișcarea ochiului: imaginează-ţi că ai un creion cu care trebuie să faci contrul unor obiecte. Este un exerciţiu simplu, iar obiectul pe care trebuie să îl încercuieşti cu privirea poate fi aproape sau la distanţă. Este un exerciţiu care ajută la îmbunătăţirea vederii centrale.

Focalizarea la distanţă
În timpul pauzei de la serviciu, nu ezita să ai grijă şi de ochii tăi. Este simplu, căci nu trebuie decât să priveşti pe geam. Uită-te cât mai departe, timp în care să încerci să vezi cât mai multe detalii: culoarea clădirilor, numărul de etaje, cu se sunt îmbrăcaţi oamenii, câte maşini sunt în parcare. Este important pentru că în felul ăsta îţi relaxezi cristalinul.

Exerciţiile sus-jos, stânga-dreapta
Un alt exercişiu simplu pe care îl poţi face: uită-te de 5 – 10 ori spre dreapta, apoi spre stânga. După aceea, închide ochii, ca să te relaxezi. Apoi, faci acelaşi lucru: te uiţi în sus, tot de 5-10 ori, apoi în jos, după care închizi ochii.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum îţi îmbunătăţeşti vederea fără ochelari