Cum trebuie sa-si ingrijeasca barbatii pielea

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate

 
A avea grija însa de sanatatea si aspectul tenului nostru, indiferent daca suntem femeie sau barbat, înseamna de fapt a avea grija de sanatatea noastra generala, am decis sa scriu acest articol, cu intentia clara de a încuraja barbatii sa aiba grija de tenul lor. si nu numai de ten. Iata cateva idei si trucuri pentru a introduce în rutina zilnica a barbatilor cateva obiceiuri simple, care nu iau prea mult timp. Va garantez, dureaza doar cateva minute, dar tenul dumneavoastra va va fi recunoscator. Mai mult, va las pe dumneavoastra sa descoperiti singur reactiile celor din jur…

Nu va risipiti eforturile pe mai multe produse, ramanesi la rutina de baza. Puteti economisi timp, dar si bani, folosind un singur produs. Nu aveti nevoie de o crema separata de noapte, un ser special care sa fie folosit înainte de aplicarea cremei hidratante si trei exfolianti diferiti. Singurele care sunt într-adevar necesare sunt, un gel de curatare si o crema hidratanta. Orice altceva este optional. Alegeti produse potrivite tipului dumneavoastra de piele. Asigurati-va ca folositi produsele adecvate tipului dumneavoastra de piele. Daca pielea dumneavoastra este mai uscata, atunci va trebui sa folositi o crema cu o consistenta mai grasa, în timp ce un ten gras necesita o crema sub forma de gel sau o textura mai light.

Nu va lasati pacaliti de produsele pe care este specificat ”for men”. Nu va lasati pacaliti de acest gen de etichete. Singurul lucru care face diferenta între produsele de barbati si cele de femei este legat strict de marketing, ambalaj si, poate, mirosul. Formula de obtinere a produselor este aceeasi. Totusi, daca va simtiti mai confortabil cand vedeti produsele ”for men” pe care apare David Beckham si nu Eva Longoria, achizitiona-ti un astfel de produs. Doar sa stii ca si produsele normale, fara mentiunea ,”for men”, sunt la fel de bune. Fiti consecvent. Fiti consecvent si tineti-va de aceasta rutina. Curatati-va fata cu un gel de curatare, apoi aplicati o crema hidratanta pentru ca fata sa ramana hidratata pe tot parcursul zilei. Seara se repeta aceeasi pasi, înlaturand mizeria, praful si secretia de sebuum adunate pe parcusul zilei la suprafata pielii.

Nu va fie teama sa va extindeti rutina de îngrijire. Daca ati trecut de prima faza si ati realizat cat de bine va simtiti doar spalandu-va pe fata cu un gel de curatare si apoi aplicand o crema hidratanta, puteti trece la un nou nivel: sa adaugati, de exemplu, la rutina zilnica si un exfoliator pentru a îndeparta celulele moarte de la suprafata pielii. Faceti acest lucru o data pe saptamana sau chiar la doua saptamani. Daca aveti probleme cu acneea, puteti introduce în rutina de îngrijire si un produs pentru tratarea acneei sau o masca de fata. Fiti doar consecventi cu aceasta rutina zilnica si simtiti-va liberi sa adaugati orice alt produs considerati necesar pentru tenul dumneavoastra.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum trebuie sa-si ingrijeasca barbatii pielea