Cum trebuie sa ne ingrijim urechile pentru a nu avea probleme de sanatate

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, April 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Urechile sunt foarte sensibile si necesita o ingrijire speciala. Pentru a curata canalul auditiv, respecta masurile minime de igiena. in caz contrar, risti complicatii care pot reduce acuitatea auditiva. Protejeaza-ti corect auzul urmand cativa pasi simpli. Odata ce detii toate informatiile despre ingrijirea corecta a urechilor, reusesti sa previi anumite complicatii care iti pot afecta sanatatea. Ceara din ureche este unul dintre mecanismele principale de aparare ale organismului, actionand ca un scut protector in fata agentilor patogeni sau a obiectelor straine. De altfel, ceara din ureche opreste praful, impuritatile, parazitii, actionand in acelasi timp ca un dezinfectant. Curatarea pavilionului urechii trebuie facuta cu apa calda si sapun. Este bine sa-ti cureti urechile cu ajutorul unui prosop curat, inmuiat in apa calda. in plus, exista in comert sprayuri cu apa purificata si clorura de sodiu, sau cu uleiuri speciale care inmoaie cerumenul si ajuta la eliminarea acestuia.

Betisoarele de urechi, contraindicate
Betisoarele de urechi nu sunt cea mai buna metoda de a indeparta ceara din urechi. Prin utilizarea acestora nu faci decat sa impingi cerumenul in interiorul canalului auditiv, favorizand formarea dopurilor de ceara. De asemenea, folosirea frecventa si incorecta a betisoarelor de urechi poate duce la aparitia unor boli precum micoza. Introducerea oricaror obiecte lungi si ascutite in urechi cauzeaza afectarea grava a auzului. Betisoarele sunt interzise cu desavarsire pentru uz in cazul copiilor, deoarece structurile interne ale urechii lor sunt mai sensibile decat in cazul adultilor.

Lumanarile terapeutice, periculoase
Specialistii sustin ca lumanarile terapeutice pot fi mai periculoase decat betisoarele de urechi. Aceasta metoda folosita pentru curatarea cerumenului din ureche cu ajutorul lumanarii presupune introducerea unui con acoperit de un strat de ceara de albine sau paragina si aprinderea lui la un capat. Se presupune ca odata ce caldura este emanata, ceara este trasa spre exterior. Persoanele care au folosit lumanari de urechi s-au ales cu arsuri, blocaje ale canalului auditiv si leziuni la nivelul timpanului.

Castile iti pun in pericol auzul
Urechea este un organ extrem de sensibil si poate fi grav afectata de zgomote puternice. Castile transmit sunetele direct in ureche, iar expunerea pe termen lung poate slabi auzul. De asemenea, castile imping cerumenul mai aproape de timpan si produc mici traume care pot duce la scaderea auzului si la aparitia unui zgomot suparator numit tinitus. Expunerea prelungita la zgomote poate conduce chiar si la surditate.

Incearca si spray-urile auriculare
Pentru igiena zilnica a urechilor poti folosi din farmacii spray-uri speciale, care contin ingrediente precum apa purificata si clorurade sodiu.Printr-o singura pulverizarein ureche, aceste solutii curata canalul auditiv prin umplerea lui cu lichid, ajutand astfel la eliminarea impuritatilor. Poti utiliza siun spray pe baza de apa de mare, care dizolva cerumenul si-l elimina. Nu incerca sa indepartezi dopul de ceara folosind pensete, foarfece, clame sau alte obiecte ascutite. Exista riscul de perforare a timpanului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum trebuie sa ne ingrijim urechile pentru a nu avea probleme de sanatate