Cum trebuie consumat usturoiul pentru a trata diverse afectiuni

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, April 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Usturoiul crud e o adevarata minune pentru sanatate. Acesta ajuta la combatarea mai multor boli grave. Capatana de usturoi este la indemana oricui si e atat de folosita in bucatarie, incat ajunge sa fie neglijata ca leac. Adeseori e respinsa din farmacia naturista din cauza mirosului persistent. Usturoiul actioneaza ca un antibacterian si antibiotic natural, fluidizeaza sangele, scade nivelul de colesterol rau. Consumat in stare cruda, ajuta la tratarea infectiilor.

Cu miere, combate varicele
Usturoiul ajuta la eliminarea grasimii de pe peretii vaselor de sange, prevenind rigidizarea arterelor. Zdrobit si combinat cu miere, este eficient in varice, artrita si cardiopatie ischemica. Asigura o circulatie buna, deoarece creste fluiditatea sangelui, previne atacurile de cord si angina pectorala prin dilatarea vaselor sangvine. Piseaza 250 g usturoi si lasa la macerat o saptamana cu 250 g de miere. Din acest macerat, ia o lingura de 3 ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. tine o cura 60 de zile.

Are actiune antiparazitara
Mananca frecvent usturoi crud intre mese! Este excelent pentru detoxificare, deparazitare si imunizare. Pentru a elimina parazitii si viermii intestinali, ia 2 catei de usturoi de 2 ori pe saptamana. Daca nu ii suporti gustul, ia extract de usturoi sub forma de capsule, 3 ori pe zi.

Scade colesterolul rau
Zdrobit si amestecat cu putina apa, scade colesterolul rau LDL, fiind indicat in ateroscleroza,  atac vascular cerebral. in caz de ardiopatie ischemicặ, e indicata o cura de 30 de zile: in primele 10 zile ia o jumatate de catel de usturoi pe zi, in urmatoarele 10 un catel intreg pe zi, iar in ultima parte a curei, cate doi catei pe zi. Pentru prevenirea aterosclerozei, tot 30 de zile, se iau 1-3 catei de usturoi zilnic.

Ajuta in bolile respiratorii
Actioneaza asupra sistemului respirator si a celui digestiv, avand efect antiseptic. Creste capacitatea corpului de a combate agentii patogeni. Pentru astmatici este recomandat un macerat de usturoi, miere si lamaie. Peste 10 capatani de usturoi se pun 1 kg de miere si sucul de la 10 lamai. Se lasa 7 zile intr-un recipient inchis. Se strecoara si se iau 4 lingurite pe zi.

Previne infectiile
in scop preventiv, usturoiul poate fi folosit si in situatiile in cazul recidivei anumitor boli infectioase. La micul dejun, se unge o felie de paine cu ulei de masline si se adauga peste un amestec de usturoi pisat si patrunjel tocat.

Combate guta
Din usturoi si ulei de masline se poate face un leac pentru cei care sufera de reumatism, in special de guta. Se amesteca 4-5 catei de usturoi zdrobiti cu putin ulei de masline, aplica o compresa cu acest amestec pe zona afectata. Usturoiul are si contraindicatii. Daca ti-au fost prescrise medicamente anticoagulante, consulta medicul inainte de a lua leacuri cu usturoi. Nu este un remediu bun pentru cei care sufera de probleme gastro-intestinale. Pentru a scapa de mirosul neplacut al respiratiei, dat de compusii cu sulf din usturoi, mesteca patrunjel, anason, cuisoare sau chimen.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum trebuie consumat usturoiul pentru a trata diverse afectiuni