Cum tratezi bătăturile. Află ce remedii ai la dispoziție

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 22, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Cum tratezi bătăturile. Află ce remedii ai la dispoziție

Află cum tratezi bătăturile cu remedii naturale. Picioarele noastre, mai ales tălpile, sunt supuse unor presiuni constante ca urmare a nenumăratelor micșări efectuate zilnic și a greutății noastre corporale. Calusurile sau bătăturile apar ca urmare a unei fricțiuni sau presiuni excesive exercitate pe o porțiune de piele. Aceasta conduce la îngroșarea acesteia și la apariția de zone de piele uscată, moartă sau de vezicule cu lichid.
Bătăturile pot fi de două tipuri: tari (cu piele îngroșată și uscată) și moi (veziculele cu lichid). Mai ales bătăturile moi sunt dureroase, cele tari fiind mai degrabă inconfortabile, dar pot fi și acestea dureroase.
Există mai multe remedii naturiste pe care le poți aplica pentru tratarea bătăturilor și care calmează durerea și grăbesc vindecarea lor. Îți explicăm azi cum tratezi bătăturile.

Află cum tratezi bătăturile cu ceapă
Ceapa conține numeroase substanțe puternice cu rol antibacterian și antiviral care pot neutraliza infecțiile și care întăresc sistemul imunitar. Sucul de lămâie poate de asemenea înmuia pielea întărită și îngroșată și grăbește desprinderea pielii moarte. În cazul în care ai o bătătură, aplică rondele de ceapă direct pe locul afectat, după care fixează-le cu tifon sau cu un bandaj elastic. Lasă-le pe locul respectiv timp de 1-2 zile, până când pielea îngroșată se înmoaie și se desprinde de pielea sănătoasă.

Află cum tratezi bătăturile cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu constituie un remediu natural extraordinar. Acesta este deosebit de eficient pentru exfolierea pielii. Menține pielea sănătoasă și o protejează de factorii de mediu. Amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă caldă și ține-ți tălpile în apă timp de 15-20 de minute. Astfel, pielea moartă este înmuiată și îndepărtată. În plus, bicarbonatul de sodiu contribuie și la protecția pielii noi, care a fost acoperită de pielea uscată, de infecții bacteriene sau fungice.

Află cum tratezi bătăturile cu zeamă de lămâie
Atunci când te confrunți cu o bătătură, poți apela la sucul de lămâie pentru a calma durerea produsă de aceasta. Disconfortul provine în general din presiunea exercitată asupra porțiunii centrale a bătăturii care conduce la creșterea inflamației. Sucul de lămâie conține substanțe care înmoaie pielea îngroșată. Aplică de mai multe ori pe zi zeama de lămâie pe bătătură până la desprinderea pielii moarte. Poți de asemenea înmuia o bucățică de vată în sucul de lămâie pe care să o fixezi apoi peste bătătură cu ajutorul unui plasture.

Află cum tratezi bătăturile cu ulei de ricin
Dacă vrei să grăbești vindecarea unei bătături, unul dintre cele mai bune remedii îl constituie uleiul de ricin. Acest vechi remediu pentru afecțiunile pielii poate înmuia bătătura. Ține câteva minute talpa în apă fierbinte în care ai dizolvat un pic de săpun. Apoi, freacă ușor bătătura cu ulei de ricin folosind o piatră ponce. Astfel, vei face să dispară rapid și nedureros bătătura.

Află cum tratezi bătăturile cu usturoi
Usturoiul reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru numeroase probleme de sănătate și afecțiuni. Printre acestea, se numără și bătăturile. În special, o substanță numită alicină din compoziția usturoiului ajută la reducerea inflamației și la stimularea procesului de refacere a pielii. Usturoiul are de asemenea rol antibacterian, protejând pielea din zona bătăturii de infecții. Aplică usturoiul sub formă de suc sau taie-l în felii pe care fixează-le peste bătătură cu un tifon, o bandă elastică sau cu un plasture.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum tratezi bătăturile. află ce remedii ai la dispoziție