Cum tratezi acasa o unghie incarnata

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 3, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru unghie incarnata

De regula, unghia incarnata este unghia mare de la picior, insa poate fi vorba si despre alta unghie. Simptomele incarnarii unei unghii sunt roseata, inflamarea si chiar si aparitia pungilor cu puroi.

Daca te ocupi de unghie imediat ce problemele apar, ai sanse mari sa scapi de interventia chirurgicala - Iata ce poti face!

Inmoaie-ti picioarele - foloseste apa cu sare de mare pentru a iti inmuia picioarele de 3-4 ori pe zi. Astfel, pielea se va inmuia si va permite unghiei sa creasca.

Spala-ti picioarele cu otet de mere - pune 1/4 cana de otet de mere intr-un lighean cu apa in care iti vei inmuia apoi picioarele. Otetul de mere va preveni aparitia infectiei.

Foloseste ata dentara pentru a face loc unghiei
- poti face loc unghiei cu ajutorul ate dentare. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci ata pe langa unghie, cat mai aproape de aceasta, iar apoi sa misti ata inainte si inapoi. Astfel, vei crea spatiu intre unghie si piele.

Evita incaltamintea cu toc - incaltarile cu toc pun mai multa presiune pe degetele de la picioare, accentuand durerea si incetinind procesul de vindecare.

Foloseste uleiuri esentiale - uleiul esential de arbore de ceai, dar si cel de lavanda sau rozmarin ajuta in cazul unghiilor incarnate.

In cazul in care niciuna dintre metodele de mai sus nu este eficienta, apeleaza la ajutor de specialitate.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum tratezi acasa o unghie incarnata