Cum tratam ochii uscati

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 27, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ochi uscati

Sindromul de ochi uscat este o afectiune care se intalneste din ce in ce mai des in cazul tinerilor, dar si al celor care isi petrec mare parte din zi privind concentrati la telefon, tableta, laptop. Concret, sindromul ochiului uscat apare ca urmare a unei lubrifieri si umidificari insuficiente ale ochiului. Important de retinut este ca ochiul uscat nu are un tratament care sa duca la eliminarea acestui disconfort, ci exista numai un tratament care sa amelioreze sau sa diminueze treptat din manifestari precum arsura, mancarime.

Astazi exista o multime de medicamente adjuvante, unul dintre ele avand la baza o solutie de hialuronat de sodiu, apropiata din punct de vedere fiziologic de lacrima naturala. Practic, tratamentul ochiului uscat are ca scop ameliorarea simptomatologiei si imbunatatirea calitatii vietii pacientului prin inlaturarea disconfortului.

De asemenea, este foarte important sa se evite fumul de tigara, aerul rece sau uscat, vantul puternic. Totodata, este posibil ca medicul specialist oftalmolog sa iti recomande lacrimi artificiale fara conservanti, pe baza de metilceluloza, polivinilalcool, ce amelioreaza senzatia de uscaciune si mancarime.

Sub nicio forma nu cumpara lacrimile fara avizul medicului, iar daca porti lentile de contact trebuie sa-i spui oftalmologului, intrucat nu toate medicamentele sunt compatibile cu purtarea lentilelor de contact. Este foarte posibil ca afectiunea sa cedeze daca vei utiliza cu regularitate, la recomandarea medicului oftalmolog, lacrimi artificiale, fiindca acestea au rolul a creste productia de lacrimi naturale, iar iritatia va disparea in timp.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum tratam ochii uscati