Cum tinem sub control transpiratia excesiva a picioarelor

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Hiperhidroza talpilor sau transpiratia excesiva a picioarelor este o conditie medicala frecventa, deranjanta, dar care poate fi tinuta sub control. Apare mai frecvent la barbati, decat la femei si mai des la adultii tineri, decat la cei in varsta. Cand transpiratia ramane captiva la nivelul glandelor sudoripare se incurajeaza multiplicarea bacteriilor. Daca transpiratia deranjeaza si devine insuportabila, ea poate fi rezolvata, macar parţial, cu metode naturiste.

 Pudra pentru talpi 
Dimineaţa, talpile se pudreaza cu amidon de cartofi sau cu pulbere fina din scoarţa de stejar. Bicarbonat de sodiu O linguriţa de bicarbonat de sodiu se dizolva intr-un pahar de apa calda. Cu aceasta solutie se clatesc talpile de 2 ori pe zi. inainte de culcare, se imbiba cu soluţie de bicarbonat smocuri mici, confecţionate din vata si se aseaza intre degete. Se poate simti o senzaţie slaba de usturime, care dispare repede. Tratamentul dureaza 1 luna si poate fi repetat ori de cate ori este nevoie. 

Comprese cu menta si salcie 
Daca talpile transpira abundent de mai mulţi ani, este indicat remediul cu salcie. Se pun intr-un termos 3 linguri de scoarţa de salcie si 2 linguri de frunze de menta, se oparesc cu apa clocotita si se lasa sa infuzeze 24 de ore, apoi se strecoara si se amesteca cu sucul de la 1 lamaie. Se pastreaza in frigider, cel mult 7 zile. inainte de culcare, se face o baie fierbinte cu sare, timp de 25 de minute. sosetele de bumbac se imbiba cu remediul preparat din plante, se incalţa si se lasa sa actioneze picioare o ora. Deasupra se pun pungi de plastic. Periodic, sosetele se stropesc cu infuzie, in zona talpilor. Un tratament dureaza 14 zile, chiar daca situaţia se imbunataţeste mai repede. 

Unguent cu ou si ulei 
Se amesteca 1 ou batut spuma cu 1 lingura de orice ulei nerafinat. inainte de culcare, talpile se ung cu acest unguent. Se lasa in aer liber pana se usuca parţial, apoi se incalţa cu sosete de bumbac, pentru a nu se murdari lenjeriile de pat. Dimineaţa, se spala cu apa fierbinte, apoi se clatesc cu apa rece. Atenuarea mirosului urat apare la 3 zile, dar o cura terapeutica completa cuprinde 10-14 proceduri.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum tinem sub control transpiratia excesiva a picioarelor