Cum tinem sub control psoriazisul

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 27, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru psoriazisul

Din pacate, nu exista o metoda de prevenire a psoriazisului si nici de vindecare, insa poate fi tratat si tinut sub control cu administrarea de suplimente cu vitamine si minerale si produse naturiste. Vitamina C si vitamina E pot preveni si trata leziunile ceulelor pielii datorita efectului antioxidant. Zincul mentine sanatatea pielii si a unghiilor. Acizii grasi esentiali Omega-3 din uleiul de peste si uleiul din seminte de in blocheaza actiunea unei substante care produce inflamatii in corp.

In sezonul rece, e bine sa ai un umidificator in camera. Aerul uscat din casa poate provoca aparitia ranilor. Aplica lotiuni hidratante pe tot corpul, mai ales pe leziuni, ca sa previi uscarea pielii si sa calmezi mancarimile. Te poate ajuta sa alini mancarimile si gelul de aloe vera.

Consuma mai des peste gras, cum sunt macroul, tonul, somonul sau ia capsule cu ulei de peste. Cei mai multi bolnavi de psoriazis au un nivel scazut de acizi grasi Omega-3.

Cand si de ce apare boala de piele psoriazis

Caraterizata prin inmultirea mult mai repede de cat este normal a celulelor, boala de piele psoriazis afecteaza in general zona capului, a coatelor, genunchii, partea de jos a spatelui si fesele. Celulele se dezvolta in straturile mai adanci ale pielii si in cele mai multe cazuri ajung la suprafata in aproximativ o luna, apoi sunt eliminate. In portiunile unde lucrurile sunt clare, diagnosticul de psoriazis este pus, procesul de dezvoltare si inmultire a celulelor dureaza doar opt zile. Si, pentru ca este timpul prea scurt, celulele nu ajung la maturitate, asa ca pielea devine rosie si inflamata, formandu-se pete albe, cu aspect de solzi.

Oamenii de stiinta au observat ca aceasta afectiune apare in special intre 10 si 30 de ani, dar s-au inregistrat multe cazuri si in afara acestui interval de varsta. S-ar putea sa fie si o cauza ereditara, cred expertii care au studiat aceasta boala. Rezultatele cercetarilor au scos in evidenta ca unul din trei persoane cu psoriazis are in familie si alte cazuri.

Cel mai bun remediu naturist pentru psoriazis

Lasand la o parte componenta genetica, cele mai importante cauze care determina aparitia bolii sunt bauturile alcoolice, stresul, arsurile solare, frigul, aerul uscat, leziunile pielii, infectiile respiratorii si unele medicamente.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum tinem sub control psoriazisul