Cum tinem raceala la distanta odata cu schimbarile bruste de temperatura

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cum sezonul racelilor pandeste dupa colt, avand in vedere schimbarile bruste de temperatura, ar fi bine ca fiecare dintre noi sa-si ia toate masurile de siguranta pentru a evita contractarea unui virus.  Specialistul in sanatate Dr. Natalya Fazylova spune ca exista si o serie de modalitati de prevenire a gripei in mod natural, de la schimbarea obiceiurilor zilnice, la alimentatie si sport, scrie bustle.com. Cum tinem raceala la distanta:

Odihna. Somnul este esential pentru ca sistemul imunitar sa functioneze bine. Oamenii care nu dorm suficient au un sistem imunitar slabit, fiind mai sensibili la raceli, virusi si boli cronice. incercati sa dormiti cel putin opt ore pe noapte. 

Miscarea. Cercetarile continua sa sustina o legatura intre exercitiile periodice si un sistem imunitar sanatos. „in timpul exercitiilor, celulele implicate in raspunsurile imune circula mai repede in organism si ucid posibilele bacterii si virusi“, spune Fazylova. Activitatea fizica poate, de asemenea, ajuta la eliminarea bacteriilor din plamani si din caile respiratorii, ceea ce poate reduce riscul de a dezvolta infectii respiratorii. 

Meditatia. „Meditatia reduce incidenta bolilor infectioase prin detensionarea corpului si a mintii“, spune specialistul. 20 de minute de meditatie pe zi creste nivelul de endorfine, scade nivelul cortizolului si favorizeaza starea de sanatate. 

Spalatul mainilor. Spalatul mainilor este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru a va proteja impotriva gripei. „Cea mai usoara cale de a raspandi virusi este folosirea tastaturii sau atingerea unui telefon dupa ce acestea au fost atinse de o persana bolnava. Virusii raman activi ore intregi pe obiecte, fiind esential sa va spalati mainile sau sa folositi dezinfectant“, spune Fazylova. 

Consumul alimentelor antivirate. Alimentatia este extrem de importanta atunci cand vine vorba de prevenirea gripei. „Anumite alimente cum ar fi pestele, usturoiul, ceapa si citricele au proprietati de combatere a infectiilor, ajutand organismul sa lupte natural cu virusii“, spune dr. Fazylova. De asemenea, consumul lichidelor ajuta la eliminarea toxinelor si infectiilor prin sistemul limfatic.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum tinem raceala la distanta odata cu schimbarile bruste de temperatura