Cum te trezesti mai usor dimineata si de ce este sanatos sa fii matinal

Posted by Alin Marinescu on Friday, February 24, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru trezitul de dimineata

Specialistii Universitatii din Toronto au constatat ca persoanele matinale sunt mai fericite si mai multumite de viata lor, comparativ cu cele care se trezesc greu dimineata, dar sunt active seara. Gradul mai mare de fericire ar putea fi explicat prin faptul ca majoritatea sarcinilor profesionale si cotidiene trebuie indeplinte in prima parte a zilei, iar acest lucru poate crea probleme de adaptare persoanelor care sunt active seara. Business Insider a enumera beneficiile trezitului de dimineata, dar si cateva sfaturi pretioase pentru a reusi sa invingeti tentatia de a ramane in pat chiar si dupa ce va suna alarma.

Bucuria inceputului de zi Este minunat sa te trezesti si sa constientizezi ca te afli in fata unei noi zile. Este indicat sa va creati un ritual de dimineata, care sa includa multumiri pentru ceea ce aveti. Va puteti inspira din cuvintele lui Dalai Lama: „in fiecare zi cand va treziti ganditi-va asa: «Astazi sunt norocos sa ma fi trezit, sunt viu, am o viata pretioasa si nu am de gand sa o irosesc. O sa-mi folosesc toate resursele de energie pentru a ma dezvolta, pentru a-i iubi pe ceilalti, pentru a invata lucruri noi. Voi avea ganduri bune fata de ceilalti, nu o sa ma enervez si nu o sa gandesc lucruri urate despre cei din jurul meu, o sa-i ajut cat voi putea de mult».“

Liniste Primele ore ale diminetii sunt cele mai linistite. Te poti bucura de o pace deplina, acel timp il poti folosi exclusiv pentru tine, vei fi doar tu cu gandurile tale, iar sentimentul pe care il vei simti va fi absolut linistitor.

Rasaritul Oamenii care se trezesc tarziu pierd una dintre cele mai frumoase realizari ale naturii – rasaritul soarelui.

Micul-dejun Daca te trezesti devreme cu siguranta vei avea suficient timp astfel incat sa nu mai sari peste cea mai importanta masa a zilei. Fara mic dejun, corpul tau sufera pana la pranz, cand vei consuma orice lucru nesanatos. in schimb, daca te asezi la masa dimineata vei fi plin de energie intreaga zi. in plus, te poti bucura de cateva momente in plus de liniste, citind cartea preferata sau rasfoind ziarul, si iti poti bea cafeaua fara graba.

Sport Sigur ca exista si alte momente din zi cand poti face exercitii fizice, dar daca alegi sa faci acest lucru seara, dupa munca, s-ar putea ca in program sa apara altceva si sa fii nevoit sa anulezi. Dimineata sunt sanse foarte mici sa fii impiedicat sa-ti faci exercitiile fizice.

Productivitate Dimineata este cea mai productiva perioada a zilei, cand nu esti distras de nimic altceva si cand poti profita de ocazie pentru a-ti stabili programul pe intreaga zi.

Traficul Un mare avantaj al trezitului de dimineata este faptul ca eviti traficul ingrozitor si poti ajunge mai repede la birou, fara a va enerva intre timp.

Nu faceti schimbari drastice. incepi incet, trezindu-te cu doar 15-30 de minute mai devreme decat de obicei. Fa acest lucru mai multe zile la rand, iar apoi mai adauga inca 15 minute, trebuie sa fie un proces treptat pana atingi timpul dorit.

MerGi la culcare mai devreme. Poate ca esti obisnuit sa stai treaz pana tarziu, dar daca vei continua cu acest obicei si, in acelasi timp, vei incerca sa te trezesti devreme, mai devreme sau mai tarziu, vei renunta la unul dintre acestea. Este ideal, chiar daca nu iti este somn, sa te pui in pat devreme si sa citesti pana adormi.

Pune-ti ceasul cu alarma departe de pat, pentru ca daca e la indemana vei cadea prada tentatiei de a amana sau chiar de a opri alarma. Niciodata nu amana alarma! Daca pui ceasul departe de pat, vei fi nevoit sa te ridici, iar apoi tot ce trebuie sa faci este sa ramai treaz. Pentru asta, forteaza-te sa iesi din camera, mergi la baie si spala-te pe fata.

Trebuie sa-ti setezi un lucru important de facut in fiecare dimineata, pentru a te simti intotdeauna motivat sa te ridici din pat imediat ce suna alarma.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum te trezesti mai usor dimineata si de ce este sanatos sa fii matinal