Cum te poate ajuta stresul de la serviciu

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru stresul de la serviciu

Vrei sa te lasi de fumat? Strezeaza-te la locul de munca...e simplu, spun cercetatorii nemti. Nu-i asa ca parca tendinta e inversa: aceea de a fuma un numar mai mare de tigari atunci cand lucrezi in conditii de stres? Asa credeam si eu, insa oameni de stiinta de la Universitatea din Koln ma contrazic si spun ca, pe baza cercetarilor, stresul la locul de munca ar putea chiar sa ajute angajatii sa renunte la acest viciu.

Iata explicatia lor: faptul ca multe companii au reguli stricte in aceasta privinta, dar si ideea ca atunci cand lucrezi in conditii de stres nu prea mai ai timp sa fumezi tigara de la tigara, ci sa faci cat mai multa treaba, i-a determinat pe specialisti sa ajunga la aceasta concluzie.

Clement Stone scrie ca „intre oameni nu exista mari diferente, dar tocmai aceste mici diferente ii fac atat de diferiti. Micile diferente constau in comportament. Marile diferente constau in felul de a fi, pozitiv sau negativ.” Cand schimbarea mediului nu este posibila, schimbarea atitudinii personale fata de agentii stresori si evenimentele stresante reprezinta asadar solutia cea mai la indemana pentru reducerea nivelului de stres, deoarece stresul este reactia noastra interna la actiunea factorilor stresori externi sau fata de sentimentele noastre de neliniste si neputinta.

Eectele negative ale stresului se mentin ciar si in aceasta situatie, asa ca aceasta metoda alternativa de a renunta la fumat va fi pentru cele mai multe persoane doar una teoretica. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum te poate ajuta stresul de la serviciu