Imagini pentru suc de catina

Pentru a creste capacitatea de aparare a organismului, pentru a preveni bolile de ficat si pentru a scapa in timp mai scurt de o enterocolita cum este cea de fermentatie, bea suc de catina preparat in casa.

Ca sa faci suc proaspat de catina, este nevoie sa zdrobesti boabele cu o lingura de lemn, intr-un vas de portelan, pana obtii o pasta. Cel mai bine ar fi s-o consumi imediat. Daca nu este posibil sau ai o cantitate prea mare de suc la final, pune-l intr-un recipient inchis la culoare, la frigider si bea-l in cateva zile. O alta varianta este sa-l congelezi in recipient de plastic. in caz contrar, se oxideaza si-si pierde din proprietatile nutritive.

De preferat, sucul de catina se bea in combinatie cu suc de morcov. La o jumatate de pahar de pahar de suc de morcov, 5 linguri de suc de catina. Se ia de 3 ori pe zi, intre mese.

Sucul de catina si morcov luat chiar si de 6 ori pe zi te ajuta sa alungi gazele si balonarea cauzate de enterocolita de fermentatie. Poti face si o cura cu pulbere de catina timp de 7 zile in care iei cate o lingurita de 3 ori pe zi, la 1-2 ore dupa masa.

sursa: clicksanatate.ro