Cum te ajuta sucul de spanac baut pe stomacul gol

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 7, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru suc de spanac

Ce se intampla daca beti suc de spanac pe stomacul gol? Ei bine, acesta are capacitatea de a curata ficatul si vezica biliara, dar de asemenea are si alte beneficii pentru sanatate. Anemia este o boala cu adevarat infricosatoare pentru ca nu este suficient fier in sange, iar organismul este slabit. Aceasta boala se poate trata cu suc de spanac.

De asemenea, spanacul crud este cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea tractului digestiv, la tonifierea inimii si stimularea activitatii cordului. Consumul de spanac creste cantitatea de urina eliminata, stimuleaza secretiile gastrice, pancreatice si biliare, faciliteaza eliminarea viermilor intesinali si este un tonic al sistemului nervos.

Consumat zilnic, cam 500 ml de suc de spanac, ajuta in tratamentul constipatiei, avand efect de purgatie. Actiunea sa fiind blanda, nu se manifesta numaidecat, ci uneori dupa 6 saptamani pana la 2 luni de la folosirea lui.

Alt efect terapeutic al spanacului este asupra dintilor si gingiilor, in prevenirea pioreii (infectie a gingiilor). Aceasta este o forma usoara de scorbut care rezulta din lipsa unor elemente care se gasesc in special in sucul combinat de morcov si spanac. 

Retete cu suc de spanac

Cu cateva frunze de spanac foarte bine spalate si zdrobite in blender, poti consuma suc de spanac in fiecare zi si in foarte multe combinatii. O legatura medie de spanac poate fi transformata in suc alaturi de 3-4 morcovi si 2 mere mici. Alte variante ar fi sa mixezi spanacul cu ananas, mere si castraveti, mere si telina, fructe de padure, mere si ghimbir.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum te ajuta sucul de spanac baut pe stomacul gol