Cum te ajuta si cum sa pregatesti tratamentul cu argila

Posted by Alin Marinescu on Sunday, June 17, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Puncte negre, cosuri, pori dilatati... este imposibil sa nu te fi confruntat macar cu una dintre aceste probleme ale pielii, care nu afecteaza doar tenul ci si alte zone ale corpului: gat, piept, spate, fese!

O baie tratament cu argila este solutia ideala pentru a curata intreaga suprafata a pielii. Jumatate de cada umple-o cu apa fierbinte: aburii si aerul umidificat deschid porii pielii, iar acesta este primul pas pentru ca pielea sa absoarba substantele active de care are nevoie. Restul de apa pe care o lasi sa curga in cada trebuie sa fie usor calduta, ca sa nu te frigi apoi.

Prepara-ti o pasta exfolianta din apa calda, praf de argila, cateva boabe de struguri si o lingura de sare de mare. Amesteca-le bine apoi toarna peste ele o lingura de infuzie de musetel si o lingura de miere. Amesteca toate ingredientele bine, iar pasta obtinuta intrinde-o pe zonele cu probleme sau chiar pe tot corpul. Lasa sa actioneze 7-10 minute, apoi cufunda-te in apa calda pentru alte 5-10 minute. Incheie ritualul de infrumusetare cu un dus cu apa calduta.

O alta varianta este baia cu uleiuri esentiale. O baie calda si parfumata cu uleiuri esentiale este tot ce iti trebuie seara, dupa o zi stresanta la serviciu. Umple cada cu apa calda spre fierbinte si toarna 15 picaturi dintr-un singur ulei esential sau mai putin picaturi din 2-3 uleiuri diferite. Important este sa nu depasesti cantitatea de 15 picaturi la o cada cu apa. 
Dupa ce ai turnat uleiul, agita putin apa pentru ca acesta sa se difuzeze. Iata ce uleiuri trebuie sa folosesti, in functie de nevoile corpului tau: impotriva insomniei sau stresului alege uleiul din mandarin, levantica, busuioc sau vetiver;  impotriva gripei sau racelii, apeleaza la uleiul din brad, pin, eucalipt, cimbru sau lemn de cedru; impotriva durerilor menstruale, alege uleiul din lavanda, rozmarin, grepfrut sau mesteacan.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum te ajuta si cum sa pregatesti tratamentul cu argila