Cum te ajuta sa slabesti dieta cu fasole neagra

Posted by Alin Marinescu on Friday, March 16, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Dieta cu fasole neagra este arma ta secreta in lupta dusa impotriva kilogamelor in plus. Daca exercitiile fizice te sperie ori nu ai timp pentru ele, iar de dietele cu meniu slab caloric nici nu vrei sa auzi, atunci aceasta este solutia alimentara de care ai nevoie. Fasolea neagra este unul dintre cele mai bune alimente pentru sanatate si pentru silueta, conform lacrossetribune.com. Aceasta reprezinta o sursa importanta de fibre si de proteine, substante ce te vor incarca cu energie pentru mai multe ore la rand. Specialistii spun ca atunci cand vrei sa slabesti nu trebuie sa simti senzatie de foame, ci de satietate. Acesta este trucul care te va ajuta sa te admiri in oglinda la finalul unei diete.

De ce ar trebui sa urmezi dieta cu fasole neagra?
Te-ai obisnuit cu ideea ca in timpul unei cure de slabit nu ai cum sa te ridici satula de la masa? Ei bine, dieta cu fasole neagra te va surprinde! Continutul ridicat de fibre aflat in compozitia fasolei negre are un efect interesant asupra organismului. Acest aliment contine atat fibre solubile, cat si fibre insolubile. Primele ajuta la scaderea colesterolului rau din sange, fiind extrem de benefice pentru sanatatea inimii. Al doilea tip de fibre, cele insolubile, mentine sistemul digestiv sanatos, prevenind constipatia si sindromul de colon iritabil.

Cum se tine dieta? 
Trebuie sa mananci la cel putin una dintre mesele zilnice fasole neagra, indiferent de preparare. Incearca sa elimini pe cat posibil zaharul si grasimile din meniu si sa te concentrezi pe legume. Dieta cu fasole neagra stimuleaza functiile sistemului digestiv, favorizeaza eliminarea toxinelor si ofera senzatie de satietate mai multe ore la rand. Astfel nu vei mai simti nevoia sa te delectezi cu o gustare de tip junk food, care nu este doar inamicul siluetei, ci si al sanatatii tale.

Dupa doar o saptamana de cura vei putea sa observi ca talia ta devine mai supla si ca ai pierdut cativa centimetri de la solduri. In functie de cum reactioneaza organismul, poti sa slabesti intre 2-4 kilograme. Desi dieta cu fasole neagra nu este una restrictiva, totusi este recomandat sa incluzi acest aliment doar in retete sanatoase si sa stai departe de dulciuri. Daca pofta de dulce te chinuie, poti sa consumi deserturi preparate cu indulcitor din extract de stevie ori cu sirop de artar. Dupa incheierea dietei cu fasole neagra, adica dupa 7 zile, se recomanda sa nu se renunte la acest aliment, ci sa fie inclus des in alimentatie pentru mentinerea in forma. O regula principala pe care trebuie sa o urmezi cu sfintenie pe parcursul acestei cure o reprezinta consumul ridicat de lichide: apa, ceaiuri din plante, sucuri proaspete de legume si fructe.

Salata cu fasole neagra
Aceasta reteta de salata se va regasi des pe masa ta in perioada dietei. O poti personaliza in functie de preferintele tale culinare, insa nu adauga niciodata carne in compozitie. Ai nevoie de: o conserva de fasole neagra, o lingura de ulei de masline extravirgin, o ceapa medie, castraveti murati, patrunjel, piper si sare.

Preparare

Pune toate ingredientele intr-un bol si amesteca-le pana simti ca se formeaza un mix delicios. Condimenteaza dupa gust, dar ai grija sa nu pui prea multa sare.

Briose cu fasole neagra
Fasolea neagra poate fi folosita si pentru prepararea deserturilor. Si nu vei obtine orice fel de dulciuri, ci unele cu adevarat delicioase.
Ai nevoie de: o conserva de fasole neagra, mix pentru briose dietetice (un pachet), o cana de apa, o jumatate de cana de fructe deshidratate (la alegere)

Preparare

Prepara o pasta din fasole neagra si dintr-o cana de apa. Dupa aceea pune mixul de briose intr-un bol mai mare si adauga pasta de fasole neagra. Combina compozitia pana la omogenizare. Incorporeaza fructele uscate la final. 
Toarna compozitia obtinuta in formele speciale pentru briose si introdu tava in cuptorul preincalzit. Coace desertul timp de 15-20 de minute, apoi verifica-i starea. Dupa ce s-au copt, scoate briosele din cuptor si lasa-le putin la racit, apoi bucura-te de savoarea lor. Dieta cu fasole neagra nu te va ajuta doar sa elimini kilogramele nedorite si sa obtii astfel silueta pe care ti-o doresti, ci si sa ai mai multa grija de sanatatea ta. Mai multe studii in domeniu au demonstrat de-a lungul timpul ca consumul de fasole neagra, dar si de alte leguminoase, scade riscul aparitiei obezitatii, diabetului si bolilor de inima.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum te ajuta sa slabesti dieta cu fasole neagra