Cum să-ți faci propriul sirop de tuse

Posted by Alin Marinescu on Sunday, December 18, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Cum să-ți faci propriul sirop de tuse

Dacă nu-ți dă pace tusea, poți alege un remediu gata preparat sau, pentru a fi sigur că este 100% natural, prepară-l singur. Îți prezentăm 3 rețete simple să-ți faci propriul sirop de tuse.

Sirop de brâncuță
Un remediu util în caz de tuse, siropul de brâncuță se ia astfel: câte 50 ml, de 3 ori pe zi. Dacă vrei să-l faci singur, îți trebuie o lingură de plantă, pe care o fierbi în 350 ml de apă.
După un sfert de oră, pui 650 g de zahăr și mai lași o dată la fiert până când capătă consistența obișnuită a unui sirop.

Sirop de brad
Pentru calmarea tusei, ia sirop de tuse diluat cu puțină apă. Pentru prepararea lui, ai nevoie de un kilogram de muguri de brad și 2 litri de apă. Le lași să clocotească 20 de minute. Stingi focul și, după răcire, adaugi 900 de grame de zahăr și mai dai totul în clocot.
După ce se răcește din nou, strecori siropul, îl pui într-un recipient din sticlă, închis la culoare și-l păstrezi la frigider.

Sirop de ceapă
Din ceapă se poate face un alt leac cu efect expectorant care alungă tusea. Pentru a face sirop din aceste legume, mărunțești o jumătate de kilogram de ceapă și 2 căței de usturoi, apoi dai totul la fiert timp de 10 minute într-un litru de lapte. Lași la răcit și când e călduț, îl strecori și adaugi un pahar de miere.
Din acest sirop iei câte 2-3 lingurițe, de 3 ori pe zi, până când te lasă tusea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum să-ți faci propriul sirop de tuse