Cum să îi asiguri copilului tău o digestie mai uşoară

Posted by Alin Marinescu on Friday, July 6, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Orice mămică este atentă la nevoile copilului său, iar activităţile lui trebuie să se desfăşoare în parametri normali. Aici intră şi atenţia pentru digestia celui mic.

Treptat, pe măsură ce juniorul se dezvoltă și ajungeți  la etapa de diversificare, atenția ta trebuie să fie  din nou îndreptată asupra digestiei, pentru ca întâlnirea  cu noile alimente să nu fie una nefericită.  De acum, digestia copilului tău să nu mai fie un  subiect îngrijorător pentru tine, pentru că te invităm să afli câteva sfaturi și trucuri pe cât de simple, pe atât de eficiente,  ce vor bucura micuța burtică!
 
Copilul trebuie să fie concentrat la masă
 
Este important să începi educația la masă cât mai devreme posibil, pentru ca cel mic să învețe să respecte ora mesei și să înțeleagă că hrana nu este doar o altă modalitate de distracție.
 
Așadar, nu întrebi copilul la masă cum i-a fost ziua și nu-i pui la dispoziție jucării sau alte dispozitive inteligente pentru că acesta va fi distras și nu va acorda importanță alimentației. În caz contrar, vei avea de-a face cu îngreunarea digestia, ceea ce aduce cu sine inevitabilele dureri de burtică și indispoziție.
 
Gătește cât mai sănătos
 
Obiceiurile alimentare sănătoase se învață de la vârste fragede, tocmai de aceea trebuie să te asiguri că cel mic culege de la tine toate deprinderile sănătoase. Este important să gătești cât mai bine și mai sănătos alimentele pentru a-i ușura digestia copilului.
 
De exemplu, ai grijă să gătești cu atenție carnea, pentru ca bacteriile periculoase să fie îndepărtate și optează cât mai des pentru preparate fierte sau gătite le cuptor și cât mai puțin pentru cele prăjite în ulei.

Asigură-te că cel mic mestecă bine

Poate nu știai, însă procesul de digestie începe odată cu masticația alimentelor, la nivelul cavității bucale. Astfel, este foarte important să te asiguri că juniorul mestecă și mărunțește cu atenție hrana, ce va fi simplu de digerat odată ajunsă în intestine. Procesul digestiv se desfășoară astfel: alimentele sunt descompuse în gură prin masticație și cu ajutorul salivei.

Apoi, prin înghițire, sunt împinse de-a lungul esofagului (proces de perisaltism) către stomac. Procesul de digestie durează până la patru ore, timp în care enzimele din stomac acționează asupra hranei și o descompun în proteine.

Se ajunge cu digestia în intestinul subțire, locul unde sunt asimilate zaharurile, vitaminele și mineralele și transportate în corp, prin sânge. Cea din urmă etapă, momentul în care resturile de hrană, considerate nefolositoare pentru organism, ajung în intestinul gros, de unde vor fi eliminate ca produs rezidual.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum să îi asiguri copilului tău o digestie mai uşoară